Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

måndag 18 juli 2016

På rull igen


På eftermiddagen packade vi in i Ellen och styrde mot Finspång. På vägen dit började det regna.


Där lekte vi en stund med barnbarnen, medan mamma Anna kokade körsbärssylt och saft. Under gårdagen plockade de 30 liter körsbär. Hon höll på till kl 4 i morse med att kärna ur dem!!! Hon/de får vara mycket nöjda, när allt är kokt.


Det blev kaffe och sen for vi vidare förbi Pålsboda. Här närmar vi oss Kvarntorp. Det är uppehåll och solen har kommit fram, men det finns en hel del moln på himlen.


Vi tog en sväng runt Kumla och kom så småningom in på E18. Vi stannade för kvällen vid den fina ställplatsen i Karlskoga. De 13 platserna var upptagna, men vi och ytterligare en husbil står vid sidan om. Koordinaterna hit är: N 59° 19' 16,1''  E 14 ° 32' 15,1''. Det här är nog den finaste ställplats vi varit på, som är gratis. Här finns vatten och tömning, duschar och toaletter, samt el. Allt är gratis!


Åt andra hållet har vi fin utsikt mot bryggan. En båt angör en brygga och den andra försvinner ut för en kvällstur på sjön.


Vi tog en kvällspromenad ner  mot Näset. Där finns en staty och minnesplakett över kanotisten Agneta Andersson, som vann tre guld, två silver och två brons vid OS 1984, 1992 och 1996.


På återvägen träffade vi på två norskregistrerade veteranbilar. Visst är de läckra?

5 kommentarer:

 1. Sjusoverskan18 juli 2016 23:22

  Men varför kom ni inte in?
  Ni åkte ju förbi alldeles där vi bor!!!
  Kram Inger ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så synd att jag inte visste adressen

   Radera
 2. Underbara dagar nu, gäller att ta vara på dem!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Härligt att ni luftar Ellen igen! Å veteranbilarna är stiliga och riktigt läckra.

  SvaraRadera