onsdag 3 augusti 2016

Edshärad - Skänninge


När vi vaknade i morse var det mulet. Vilken tur att vi njöt i solen i går em och kväll!


Solen kom fram lite grann och vi kunde ta fika ute på rastplatsen i Ransäter, Tage Erlanders hemort.


Vi styrde mot Karlstad. Först tankade vi LPG innan vi for in till centrum. Nu lyste solen verkligen över "Sola i Karlstad"!


Vi försökte parkera vid Sandgrund men alla stora parkeringsplatser var borta, så vi for över bron och parkerade Ellen på en gata och gick tillbaka till museet och tittade på Lars Lerins utställning.
Den här akvarellen är från hans resa i Mellanöstern. Kanske finns inte de här husen längre?
Det var andra gången vi tittade på Lerins alster här och det fanns en del nya. Har du aldrig varit här, så ska du definitivt ta en tur hit


Efter att ha njutit av utställningen både länge och väl gick vi gångbron över Klarälven till husbilen Ellen.


Från Karlstad for vi vidare mot Kristinehamn där vi tog väg 26 en bit innan vi svängde av mot Degerfors, Svartå och kom fram vid Askersund. Där håller de på med att bredda väg 50 ned mot Hammarsund.


På vägen söderut mulnade det mer och mer. Här åker vi för första gången över den nya bron i Motala och så dröjde det inte så länge förrän vi var i Skänninge. Tänkte stanna för att gå på marknad i morgon. Det visade sig att marknaden var i full gång, så


vi gick en runda. Det vi handlade gick att stoppa i munnen. Strax efter 20:30 var vi åter i Ellen och  inte långt efter började det regnstänka. Vi står kvar här i Skänninge på en gata i natt.

3 kommentarer:

BP sa...

Lars Lerin har jag träffat irl då min chef är kompis med honom. Han är en fantastisk konstnär och urtrevlig!

Å vädret är sämre hos er som här. Men det lär bli ändring på det imorgon enligt SMHI...

Lennart och hans tankar sa...

Skänninge marknad besökte I o jag tillsammans i dag för 50 år sedan!

En bild på entrésidan är tagen där!

Kram

Matts Torebring sa...

Vi kom från södern en fredagseftermiddag ett år. Måste du köra hem idag? sa Birgitta. Så sov vi över i Värnamo. Nästan samma för er att stanna i Skänninge. Tack för en trevlig resa.