Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

fredag 23 september 2016

Hämtat program för kulturnatten


I går tog vi en förmiddagspromenad och hämtade program för kulturnatten på turistbyrån. Det har blivit kyligare i luften så det gick åt en igendragen tröja.


Vi fortsatte förbi Arbetets museum och kom ut i Västgötebacken med Tunnbindaregatan framför ögonen.  Här går det snabbt att resa upp nya hus. Långtradare levererade prefabricerade betongelement.


Stora byggkranar lyfter upp delarna på pats.


De nya husen ansluter mot Stålboms kvarn. Här kommer verkligen stadslandskapet att ändras.


När vi stannar till på Gamle bro och tittar över strömsparken växer ett hus fram, som nästan är lika högt som Gull-Olle på rådhuset. Nu verkare det nått den höjd det ska, då en tak-konstruktion kommit på plats. Huset byggs i kvarteret som innesluts av Drottninggatan, Hospitalsgatan och G:a Rådstugugatan. Så här ser det dominant ut, men det kan hinna ändra sig, när hela kvarteret är färdigbyggt.


 Senare tog vi en promenad åt andra hållet. Här är bygget vid simhallen.


Så småninom kom vi förbi bygget på Ljurafältet. Det här huset närmar sig finliret.


Bredvid håller det på att resas ytterligare ett stort hus.


Tidigare såg vi att ett stort öltält rests på Gamla torget, så nu var vi tvungen kolla in. De hade startat med Oktoberfest. En svensk tyrolare tog emot.


Det var nyöppnat men blev säkert mer drag senare på kvällen då musikanläggningen byttes ut mot levande Bumpa-bumpa.


På köksbordet har vi en bukett vackra rosor.

4 kommentarer:

 1. Norrköping = Stockholm = en arbetsplats. Det verkar byggas precis överallt och det är ju åtminstone glädjande för den välmående byggbranschen. Åsså din mitella. Om du är högerhänt så tycker jag väldigt synd om dig. Hur länge får du gå med dt "paketet". Måste vara väldigt handikappande för en bloggare som du;-)

  SvaraRadera
 2. Stora grejer på G i Norrköping, trevligt med kulturprogram unde kommande årstid, vårt i Eslöv är ganska späckat får se vad som blir besökt!

  SvaraRadera
 3. Det händer mycket i er stad.
  Njut & Krya på dig!

  SvaraRadera