Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 9 november 2016

Inköpstur


Det är lite blåst i dag också, men jag kan tycka det är skönt när solen gassar.


Sen brödmannen varit och förmiddagsfikat var urdrucket, tog Lennart på ryggsäcken och så gick vi iväg. Vi passerade det här fruktträdet, som jag tror ska utveckla sig till papayor.


Målet för promenaden var Lidl. Vi behövde införskaffa lite mer basvaror och då är mataffärerna nära oss dyra. Priserna överlag här uppfattar jag som högre än på spanska fastlandet, trots den lägre momsen. Å andra sidan är det väldigt turistanpassat med Kalles Kaviar, norska havregryn etc. Lidl håller ungefär samma utbud som på fastlandet och priserna är betydligt humanare.


Vi har lite drygt 3 km att gå till Lidl och det blev samma väg tillbaka, förutom att jag gjorde en avstickare in på en kinabutik medan Lennart pustade på en bänk. I dag hittade jag två jumprar som passade mig och ett par tunna byxor. På hemvägen passerade vi den här glesa "granen".


I rondellen innan nerförsbacken, som är lite marig åt andra hållet, växer den här palmen.
Sen vi kom hem har vi ätit sen lunch och njutit på altanen.
Om någon timme mörknar det och då tänder vi lyktan. Jag tror inte det blir någon mer promenad idag.

Fick frågan i går om det inte är badväder. Visst är det så. Många badar i havet och ännu fler i poolerna. Lennart har blivit förkyld, så han avstår badet och jag får lugna mig några veckor till innan det får bli vattenträning enl min sjukgymnast. Till saken hör ju att vi inte är några glötfiskar i vanliga fall heller .....

4 kommentarer:

 1. Helt underbara bilder, tackar för dom:-)
  Hoppas ni hittade basvarorna (bland annat vin antar jag;-) hos Lidl;-)

  SvaraRadera
 2. Du är ursäktad, men snart vill vi se Lennart i vågorna. I badbyxor!

  SvaraRadera
 3. Jag hade tänkt mig ett eller flera dopp, men än så länge har det inte blivit något. De senaste dagarna har det blåst rejält och då finns ingen badlust. Duktiga ni är som går så mycket.

  SvaraRadera
 4. det blev en rejäl promenad och att bära från affären brukar bli tungt. Ni har väl en "dramaten" :)
  Krya på Lennart och axel

  SvaraRadera