söndag 4 december 2016

Företagsmässa


I går förmiddag när vi skulle gå en promenad, började det regna stora stänk! Det höll inte på lång stund, så efter någon timme var regnet ett minne blott och allt var upptorkat igen.


Då hade en ny dubbel hibiskus slagit ut! Regnet gör att det exploderar bland blommorna.


Vi tog bussen till San Agustin och gick på företagsmässan på Skandinaviska klubben. Där var det skandinaviska företag, som marknadsförde sina tjänster. Vi fick en liten inblick i dessa företag. Vi träffade också Louise o Ralph på vägen in till mässan. De bor på berget i närheten.


Vi gick runt i San Agustin och tittade på det som finns. Orten är inte så stor, men det blev en del uppför och nedför och så småningom var det dags för mat. Vi steg in genom den här dörren och


åt en enklare variant av Sjötunga Walewska. Det smakade riktigt gott!


Vi gick strandpromenaden mot Playa de Inglés, men det var inte många som badade. Kanske för att det blåste en del. Det tyckte vi var skönt, för solen värmde och termometrarna vi gick förbi visade mellan 26 och 28 grader.


Det blev en liten förändring av vägvalet mot tidigare, för vi kom förbi en ekumenisk kyrka, som vi inte sett tidigare.


Senare på kvällen testade vi skinkmacka och rödkål. Det smakade också bra.


I morse kom det också en regnskur, men 15 minuter senare lyste åter solen. Vi har suttit en del under vårt stora parasoll. Vi tog också en tur till fots ner mot Hotel Princess och tillbaka mot Faro2. Där hade de mindre marktäckarna slagit ut. På håll såg det ut som ringblommor, men väl nära såg vi vad det var! Den här sorten har jag inte sett tidigare.


De lyste väldigt vackert. När vi gick här för 2 dagar sedan fanns inte en enda blomma. Regnet behövs!


I dag blev det middag under parasollet på altanen. Fläskfilé med tillbehör, smakade gott det också! Kockan hade glömt plocka av förklädet, men det gick bra ändå!

6 kommentarer:

Kors och Tvärs sa...

Vilka promenader i omgivningarna ni gör. Roligt att upptäcka nåt nytt

Husisblogg sa...

Bad trevligt för mina ägare att se lite bilder från San Agustin som de besökte för fyra år sedan.
Önskar er en trevlig andra advent

Dessan sa...

Ni ser verkligen ut att ha det trevligt där ni är :) Kram

BP sa...

Sjötunga Walewska såg ju helt underbart gott ut!. Gillar enklare varianter som man senare kan "toppa" med tapas på olika vattenhål på vägen;-)

Sedan är jag mäkta överraskad att du hittade rödkål på Gran Canaria. Vid närmare eftertanke ändrar jag mig - det finns ju hur många tyskar som helst där. Så Supermarkets har nog rödkål "på menyn";-)

Kors och Tvärs sa...

Blomsterprakten är härlig att se

Lennart och hans tankar sa...

Sjötunga är gott, åt vi ofta på Canaria.

Kram