Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

lördag 17 december 2016

Fredag och lördag


Varje dag är det nya hibiskusblommor. Jag gillar dem.


På morgon kollar jag av häckarna och tittar på blommorna, men blomkrukorna får också lite vatten. Ibland blir det en skvätt på kvällen också.


Jag började lyssna på Gåtornas palats av Dan Brown med Johan Rabeus som uppläsare. Det blev en hel del lyssnande.


På eftermiddagen tog vi en promenad ner till havet. Vi passerade vackert blommande häckar.


När vi passerade några goda bakverk, blev vi väldigt kaffesugna och tog raskt några steg tillbaka till ett par lediga platser med lite skugga. Det smakade riktigt bra.


Vi tog oss till fyren och fortsatte längs strandpromenaden.


Vi tittade in i köpcentret Varadero. Där satt en stor tomte uppflugen ovanför rulltrapporna. Jag tittade på mycket, men det blev bara en paket med dofta-gott-vatten med hem till mig.


På hemvägen gick vi en annan väg och passerade det här konstverket. Solen började dala, men jag tycker det blev rätt fint ändå.


Väl hemma satte vi oss på altanen och åt lite gott. Sen fortsatte jag lyssna på min bok och Lennart lyssnade på sin "Äkta amerikanska jeans" av Jan Guillou som Tomas Bolme läst in, medan vi njöt av kvällsvärmen.


I dag promenerade vi upp till marknaden i San Fernando. Lite julprylar, men mest kläder.


Jag kollad förstås efter örhängen, men hittade inga speciella den här gången. Vi handlade lite grönt och så fikade vi


och åt varsin god ägg- och skinkmacka innan vi gick hem.


Sen vi kommit hem tog jag hand om mina fötter. Det var en skön stund under parasollet.


Vi ha fortsatt att läsa och tagit ytterligare en promenad, så de 10000 stegen är gjorda med råge. Nu är böckerna avslutade och bägge gillade våra böcker.

12 kommentarer:

 1. Det här inlägget andas sol och värme! Underbart! Otroligt bra bilder på alla vackra blommor! Åsså åt vi en likadan ägg- och skinkmacka till lunch. Visst hade du tipsat om den i ett tidigare inlägg!? Mackan är faktiskt riktigt god och kul att titta på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mackan är en favorit som återkommer som lunch lite nu och då! Vi har det soligt och fint och mycket vackra blommor växer runt omkring.

   Radera
 2. Så härligt det ser ut ni är duktiga på att gå de 10' som sig bör ;-) Hibiskusarna slutar aldrig att charmera dom där dubbla är bara så läckra! Äggamackan får jag ge mig på en dag ser coolt ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom vi gillar äta en massa god mat och bakverk, gäller det bli av med en och annan kcal. Jag verkligen frossar i olika hibiskusblommor. Så olika, verkar finnas många hundra olika sorters blommmor. Ägg- och skinkmackan är riktigt god. Ni får testa vid tillfälle!

   Radera
 3. Ljudböcker är perfekt då kan man sitta och njuta av alla vackra hibiskusar samtidigt :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Roligt att ni har det bra och njuter. Själv skulle jag inte klara fira jul och vara utan all gemenskap och traditioner. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst saknar vi de nära och kära, men vi får använda de tekniska hjälpmedel som finns för att hålla kontakten. Min kropp mår så mycket bättre här att det får styra.

   Radera
 5. Den där äggmackan var ju lite kul :) Ni ser ut att ha fint väder, och i alla fall liiite julstämning trots att snön saknas ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ägg- och skinkmackan är verkligen god. Vi har fint väder. Till och från uppskattar vi molnen som kommer, men vi har ett stort parasoll på altanen som vi kan sitta under när det blir för varmt. Här är lagom med julstämning, så vi klarar oss utan stress.

   Radera