Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

måndag 20 februari 2017

Teknikstrul


Tekniken är emot mig. Sen vår Pc svartnade och Lennart efter mycket jobb fick i gång den på nytt, så kan jag inte ladda in kort från mobilen till Pc'n. Tidigare har det underlättat att ha med sig mobilen i kjol- eller byxfickan och slippa bära på kameran. Senaste tiden har jag trots allt väldigt ofta haft med kameran, då det är knepigt att få upp några bra bilder till blogger och bloggsidan bara via mobilen.

I lördags var vi ute och gick en ny slinga i Maspalomas. Jag tog en del kort med kameran, men idag när jag skulle ladda över korten till Pc'n fanns det inga bilder. Efter en del pyssel för Lennart med back up av kort på hårddisk och omformatering av kort, blev det ändå en promenad till Faro2 och inköp av nytt kort.

Som du förstår, blev det inga kort att visa från den här turen. Vi började och avslutade vår promenad genom Parque de Sur. Så här en lördag var det otroligt mycket spanska familjer i parken, där de hade picknick och lek.  Bara det var ett trevligt skådespel.


Det blir ett kort på den fina Bougainvillean. Visst är kronbladen skira och fina.


De har inspirerat mig att börja måla akvareller igen. Det är länge sen sist, men jag hade med papper och färger utifall att!Den här blev lite mörk, då jag fotade den på kvällen.


I går målade jag en fjäril. Liknande den här kan man se, sitta suga nektar från blommorna.

11 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tack! Det har faktiskt varit riktigt kul att ta fram penslarna igen.

   Radera
 2. Jag vet ju redan att du är en duktig konstnär och du har inte legat av dig. Datorer! Själv har jag två MacBook Pro och två systemkameror samt iPhone med mig på resan.

  SvaraRadera
 3. Tack! Teknik och jag går inte alltid ihop. För mig ska det fungera och det gör det inte nu. Som tur är har vi en extern hårddisk, där vi kopierat alla kort från kamera och mobil, så korten finns. Att använda blogger från mobilen ger små bilder, som inte blir så kul och det tar tid och energi att skriva från mobilen. Jag föredrar absolut Pc´n med ett ordentligt tangentbord.

  SvaraRadera
 4. Teknik och jag går inte ihop jag heller. Kan heller inte längre ladda ned bilder från iPhonen till datorn. Ingen aning varför. Så jag har alltid min lilla pocketkamera med mig och fotar. Men du kör ju med systemkamera som väger ett ton, så det är en helt annan sak. Orkar inte heller blogga från mobilen då jag inte lärt mig hur man får stora bilder. Ja, texten på mobilinlägg är ju mindre den också. Mobilblogga gör jag bara i yttersta nödfall.

  Jättefina akvareller förresten:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Systemkameran är hemma i Sverige, men även min lilla kamera är för tung att bära runt en längre tid. Smärtan kommer snabbt, men jag tränar på nytt och hoppas det ska funka snart.
   Tack för att du gillar akvarellerna.

   Radera
 5. Tekniken är bra när det fungerar....
  Takterna sitter i ser jag - Jättefina akvareller!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tekniken ska bara fungera.
   Hoppas akvarelltekniken hittar tillbaka igen! Tack!

   Radera
 6. Det är så trist när tekniken strular...det måste bara funka ☺ du målar fint...fin fjäril som har rätta färgerna som vårt hockeylag Skellefteå aik 😉Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hade ingen tanke på Skellefteå hockeylags färger! Försökte återge färgen, så som jag upplever fjärilarna här.

   Radera
 7. Tekniken är fantastisk när den fungerar ... Men det är sååå jobbigt när det krånglar! Men nu får vi se dina fina målningar istället :)

  SvaraRadera