Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 19 april 2017

Påsk


Påskafton packade vi in oss i Ellen och for via Kimstad till Skärblacka med Ellen. Kändes riktigt skönt att rulla iväg igen.


Vi stannade till vid Skogskyrkogården där mamma finns begraven i minneslunden. Efter en god lunch på Lingon&Dill i Skärblacka, for vi vidare till Finspång.


Vi hämtade barnbarnen på dagis och sen fortsatte det med påskpyssel vid köksbordet.


Kattungen Pascall var på upptäcktsfärd.


Senare var mormor Elisabeth och barnbarnen ute på en Påskkärings- och påskgubberunda! Barnen önskade GLAD PÅSK med en kyckling och fick godis som tack!


När vi tittade ut genom fönstret på Ellen på långfredagens morgon var det snö!


Vi hade tänkt andra aktiviteter, men nu plockades pulkorna fram igen och vi fick också chans att göra snöänglar. Här är det tre generationer som prövar. Min ängel blev lite förstörd, när jag skulle resa mig. Smidig var länge sen jag var!


Pascall var väldigt nyfiken på snöflingorna som i stort sett föll hela dagen. På kvällen var det en trevlig släktmiddag.


På påskafton sken solen och det blev dropp på några små istappar. Noelle fick vattkoppor och fick hålla sig inne med pappa


medan vi andra tog en promenad ner till centrum av Finspång. Jag kunde inte motstå att ta ett kort med min gamla realskola i bakgrunden, när vi gick hemåt igen. Sedan många år tillbaka har Siemens kontorslokaler i Ekmanska skolan.


När vi kom hem målade Wincent och jag påskägg medan Noelle sov en stund.


Vi har pysslat och myst, men det har också blivit en del bus med morfar. På påskdagen var det Wincent, som fick några utslag.


Trots vattkoppar har det varit kul att umgås med Anna och Patrik. Vi har förstås ätit gott. Det var så trevligt att vi stannade ett par dagar till för att leka med barnbarnen, när deras föräldrar skulle jobba.


Förutom mycket sagoläsning har det också varit en hel del pyssel, så nu är Ellen utrustad


 med nya prydnader av pärlor. Bland annat en stjärna av små pärlor och


en bil av större pärlor. Ett strykjärn och pärlorna smälter samman på ett fint sätt. Vid det sista momentet fick inte barnen vara med, då det inte är så nyttigt med plastångor.

9 kommentarer:

 1. Ser ut som att ni haft ett trevligt påskfirande! Trots snön ... ;) Vår husbil är fortfarande på verkstan, men vi har ju varit i Tallinn så vi har haft det bra ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter trevligt med Tallinn,men jag hoppas att de har fixat husbilen snart, för det är ju något alldeles extra att ta en tur ut med den!

   Radera
 2. Mysigt med barnbarn och toppen att kombinera med husbil 🖒

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en jättebra kombinationen!

   Radera
 3. Mysigt med barnbarn och toppen att kombinera med husbil 🖒

  SvaraRadera
 4. Så mysigt ni hade det med barnbarnen :) Fina presenter fick ni också med er till Ellen :) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en bra helg även om vattkopporna sänkte aktiviteten lite grann.

   Radera
 5. Vilken härlig påsk! Minus snön då, den kändes lite onödig... :-)

  Ha en fin fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snö och kyla kan jag gärna avstå, men vi hade kul i snön på långfredagen!

   Radera