Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

måndag 29 maj 2017

Slutet på kryssningen och därefter


Vi lämnade Athen på sen eftermiddag på torsdagen och var hela fredagen på fartyget.
På torsdagskvällen såg vi när en filippinsk kock mejslade fram svanen ur ett isblock - fantastiskt! Här är den framsatt vid pastabuffén på däck 9, där det fanns en pool. Värmen gjorde att det snabbt smälte från svanens näbb.


Andra skulpturer gjorda av frukter och grönsaker höll bättre!


På kvällen var vi som de flesta andra kvällar på dans-  och musikunderhållning.


Vid 7-tiden satt vi och åt frukost på balkongen, samtidigt som vi njöt av infarten till Dubrovnik. Vi gick i land strax efter 8 och bestämde oss för att gå in till gamla stan efter allt sittande under fredagen.


Tyvärr kom vi inte ända fram, då Lennart halkade i en stentrappa och dök in i ett buskage. En yngling kom och hjälpte honom uppför trapporna och jag fick fatt i en taxi som körde oss tillbaka till fartyget. Där blev han snabbt omhändertagen av läkare och sköterskor. Han röntgades och högerfoten var inte bruten, men väl en kraftig stukning.
Det blev en del kontakter med SOS International och mycket funderande över fortsättningen på vår vistelse i Italien.Även om vi ville till Venedig och det hotell vi bodde på innan kryssningen, så insåg vi att det var omöjligt. På söndagsmorgonen sökte vi alternativa lösningar och fastnade för hotell Magnolia, som ligger drygt halvvägs till flygplatsen. Här har vi bokat in oss för tre nätter.


Hotellet har en trädgård med många rosenbuskar, hortensior och inte minst blommande


granatäpple träd! Jag har gått många promenader i trädgården med kamera och mobil i olika ljus, så många kort har det blivit!


Vi hade turen att få ett rum i anexet med en egen liten uteplats. Lennart tränar med kryckorna. De är ställda på max-läge, men de är för korta så han får gå böjd. Svårt hitta balansen och där till värmen, så det är tungt för honom. Han ska ju vila, så jag får vara upp-passare!
Jag har upptäckt närområdet på egen hand.


11 kommentarer:

 1. Stackars, stackars Lennart!!! Vilken himla otur! Tycker väldigt synd om honom. Men du - hyr en rullstol eller ännu bättre en permobil, då slipper han hoppa runt på kryckor och du slipper vara uppassare.

  PS. Tack och lov att Lennart inte bröt foten - om man nu ska se nå't positivt i det hela... DS.

  SvaraRadera
 2. Men vilket elände. Trilla så illa som han gjorde. Tur ni fick hjälp o att allt gick att lösa. Krya på dej Lennart o ha det bra ni 2, så bra man nu kan ha det för er båda. Kram

  SvaraRadera
 3. Vilken upplevelse ni haft, o vilka minnen.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Det var väl inte som ni hade tänkt er. Bra att ni fick hjälp på fartyget.

  SvaraRadera
 5. Oj vilken dramatik. Tråkig avslutning men vilken tur att det "bara" var en stukning. Krya på dig Lennart.
  Vilken fin svan, otroligt skickligt att göra sådana is-figurer. Ni ser ut att ha haft en fin resa, innan avslutningen blev som den blev.
  Kram till er båda

  SvaraRadera
 6. Fina bilder men såå tråkigt det som hände Lennart!
  Vi skickar många Krya på sig Kramar...

  SvaraRadera
 7. Vilken otur, hoppas att Lennart snart är fit for fight igen.

  SvaraRadera
 8. Ni är riktiga äventyrare, fast ni har ju tur också. Det kunde slutat mycket värre.

  SvaraRadera
 9. Tack för alla hälsningar. Det var förstås inte det här avslutet vi ville ha, men vi gör det bästa av det. Vi fick bra hjälp på fartyget och fin service hör på hotellet så nu är det flygturen hem i morgon som blir en utmaning.

  SvaraRadera
 10. En olycka händer snabbt och lätt ... Skönt att det inte var brutet i alla fall! Och en fin kryssning verkar ni ha haft! :)

  SvaraRadera
 11. Hej allesammans, mitt namn är Elizabeth, jag gick igenom en artikel och grunda ute om en man som heter Dr Bomoh. Jag har lidit av upplösningen problem med olika killar. Jag var tvungen att kontakta spell caster. Steve var på väg att lämna mig för en annan kvinna. men jag tror jag kunde ha honom tillbaka och göra honom bo och bott positiva. hör och häpna hjälpte Dr Bomoh mig. Steve och jag är gifta snart. Dr Bomoh är sådan en trevlig man, han hjälpte mig sluta mitt hjärtstillestånd problem också. Tack till honom och Tack Gud för gåvan ges till honom. Om du har några som helst problem, kontakta honom på den här email: godbomohspirit@gmail.com

  kontakta honom för följande och se det stora arbetet av Dr Bomoh:
  (1) om du vill att ditt ex tillbaka.
  {2} Om du vill vara mycket framgångsrik
  (3) om du söker efter ett jobb vill
  (4) du främjas på kontoret.
  (5) Du vill kvinnor/män att springa efter dig.
  (6) Om du vill ett barn.
  (7) Du vill vara rik.
  (8) du vill få äktenskapet trollformler
  (9) ta bort sjuk från din kropp trollformler
  (10) Business spell
  (11) lotteri vinnande nummer
  (12) ta tillbaka förlorade kärlek och många fler...

  SvaraRadera