Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

fredag 2 juni 2017

Ett blommande Norrköping


Nu är vi hemma i ett vackert och blommande Norrköping.
Flygresan hem gick bra med rullstolshjälp på flygplatserna Treviso och Skavsta och bra bistånd av Ryanair, som vi flög med.


Lennart har tagit det lugnt hemma och jag var på förmiddagen på en affärsrunda. Då passade jag på att fota blommande syrener. Jag gillar den här gamla sorten bäst. Kan inte annat än tänka på barndomens syrenbersåer!


På sen eftermiddag tog jag en promenad ner till Motala Ström och kajen vid Saltängsgatan. Kvällsbrisen hade kommit lite, så det var svårt att fånga blommor med mobilen. De här Iris-liljorna blev ändå ok.


När vi åkte iväg på vår resa, hade de planterat yttre raden på kaktusplanteringen i Karl Johans park. Nu har det tillkommit lite fler, men det återstår mycket än, innan årets motiv syns under det tillfälligt uppsatta taket.


Från kaktusplanteringen sett, ner mot Motala Ström, blommar den röda hästkastanjen, inte att förväxla med den ätbara kastanjen i mellan- och sydeuropa.


Här blommar fortfarande den vita hästkastanjen. Nära där vi bor, är kastanjen överblommad och det ligger ett täcke på marken av nerblåsta blommor.


De gamla industrifastigheterna är vackra. I de främre husen är det lägenheter och några affärslokaler. I de bakre är det på gång med ombyggnad till nya bostäder.


Vid bostadsrätterna växer en stor rhododendronbuske, som nu är översållad av blommor. Vackert, även om busken var i skugga när jag gick förbi.


Vid Strömsparken var det samling, men jag störde lite, så det blev ett uppbrott!


Vid Carl von Linnés plats blommade det höga hagtornsträdet vackert!


Så avslutar jag blomsterpromenaden med en närbild på rhododendronblommor!

8 kommentarer:

 1. Välkomna hem. Nu är vi snart ikapp er när det gäller blomningen hihi
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är en fin tid överallt nu!

   Radera
 2. Nu är det verkligen blommornas tid och de där rhododendronbusken vid bostadsrätterna är ju helt enorm!!
  Ha en Glad Pingst!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vackert är det och busken har nog vuxit där sen 70-talet. Tror husen byggdes då. Glad Pingst!

   Radera
 3. Visst är det helt fantastiskt nu med alla vackra blommor.

  SvaraRadera
 4. Bra att Lennart fick all hjälp han behövde på hemresan! Å Norrköping är inte alls helt fel av dina bilder att dömma. Gillar speciellt bilden på industrifastigheterna med den läckra byggkranen:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Norrköping har blivit en fin stad att bo i, när industrierna lämnat innerstan.

   Radera