Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 30 juli 2017

Fredag - söndag


För ca 14 dagar sedan var vi barnvakt, medan föräldrarna funderade på hur deras altan skulle överföras från ritning till verklighet. Vi fortsatte sen med en tur med Ellen och de hade en veckas segling samt en del annat skoj. I fredags tog vi Rubinen till Linköping, då bygget skulle fortsätta.


Efter lunch, när Mira sov, plockade Harry och jag röda vinbär och så gjorde vi en riktigt god smuldegspaj och vispade vaniljsås till den. Det blev ett gott mellanmål för oss allihop.


Det var en solig och fin dag, med ett och annat moln. Rudbeckian var grann och lockade till sig humlor!


Barnen hoppade på studsmattan, for med småbilar eller trehjuling på tomten.


På kvällen var det spännande, för då fick Harry en ny säng och fick flytta in i ett nytt rum, det som tidigare var gästrum. Lillasyster ville förstås vara med och kolla hur det var att sova högt upp.


Nyskördad gurka och squash smakar otroligt gott. På kvällarna var Per grillmästare och maten smakade riktigt bra i "kuvösen" på baksidan av huset.


Lördagen var mulen och efter en förmiddagspromenad lekte vi en del inomhus. Det blev en koja under nya sängen, men också en affär i ena kortänden. Det blev en intensiv kommers med två barn som goda försäljare. Lekandet fortsatte sen utomhus.


Även på lördagen var jag förstås tvungen att fånga en del insekter på bild, när de besökte vackra blommor.


När vi åkte hem i går kväll hade det hänt en hel del med altanbygget och det blev lite provmöblering för att få känslan av hur det kommer att bli.
Per och Ann-Sofi har lagt ner mycket jobb, med vinkelprecision  och tänkande. Det kommer bli en  stabil och fin altan!


I dag har vi varit ute på en rullstolspromenad. Det dröjer inte förrän nästa hus också är inflyttningsklart vid simhallen. Det skulle ha blivit tre huskroppar, men någonstans i byggprocessen verkar det tredje huset ha försvunnit.


Vi gick runt Ljura och när vi kom till Vasaparken var humlorna aktiva i tistelbollarna.

6 kommentarer:

 1. Så fina bilder från er helg. Den där altanen blir säkert hur fin som helst. Det är härligt nu med humlor, bin och fjärilar på alla blomster.
  Ha det så gott!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker altanen kommer att bli fin. Blommorna är så vackra i trädgården och drar till sig en massa humlor och bin.

   Radera
 2. Fin bildkavalkad av helgen! Våra bin är sällsynta och små denna sommar i trädgården, verkligen oroande med så mycket regn i Skåne tillsamman med minskande bi-samhällen. Ska hänga upp lite övervintrings mojänger åt dom, vi måste ju få dom till att bli fler :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det gäller ordna så humlor och bin trivs. De hjälper till bra för att vi ska slippa pollinera med pensel!

   Radera
 3. Härlig sammanfattning av helgen! Trevligt att vara med barnbarnen och så spännande för Harry med både ett nytt rum och en ny säng :)
  Fina bilder på blommor och humlor - och kul att få se de nya husen vid simhallen.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en skön helg och härligt vara med barnbarnen, men det behövs lite återhämtning efteråt.

   Radera