Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

tisdag 4 juli 2017

Träningskörning med Ellen


I dag har jag varit ute och träningskört Ellen. Det var länge sen sist, så jag kände mig riktigt ringrostig och skrajsen, när jag skulle backa ut från vår parkering. Enligt mitt tycke stod en husvagn alldeles för nära Ellen.


Färden gick via Kimstad till Skärblacka, där vi åt en riktigt god lunch på Lingon&Dill. Oavsett vad vi ätit där, så har det varit vällagat och smakrikt!


Lennart fick ha höjdläge på foten på ett sätt som han inte testat tidigare.


Från Skärblacka körde jag ner till Norsholm och Café Slussen. Det är Lingon&Dill som driver caféet sen något/några år tillbaka.


Där passade vi på att äta dessert, en god och stor bit av tryffelchokladtårtan! Kommer ni hit, så testa en sån bit!!


Medan vi åt passade vi på att titta på slussningen i Göta Kanal.


Det är lågvatten i Roxen, så höjdskillnaden var inte stor och slussningen gick snabbt. Slussvakterna som jobbar här har stressen att passa alla tåg, som ska gå överjärnvägsbron, som hissas här.


Jag fortsatte från Norsholm mot Söderköping.


Det var en del köer mot Söderköping, men mot Norrköping flöt allt bra.


Det blev en extra sväng över en del av Vikbolandet, så vi fick chans att se alla lin-fält som blommar. På håll kunde man tro att det tillkommet en ny sjö, så blått var det på några ställen.

Det fungerade bra att parkera när vi kom åter till uppställningsplatsen, så nu känner jag mig riktigt nöjd!

15 kommentarer:

 1. Kul att ni trotsar hinder och ger er ut. Jag trodde själv att jag skulle vara ringrostig, efter nära sex månaders uppehåll från husbilen, men icke! Det var som att jag alltid kört husbil.
  Kram & Må gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kände jag inte riktigt idag, men när jag väl lyckades trixa mig ut från vår uppställningsplats, släppte lita av spänningen och det kändes sen bättre och bättre även om jag testade lite mindre vägar. Nu är det fortsatt träning som gäller! Kramar

   Radera
 2. Grattis tjejen!!! Bra jobbat där!!! Å vem säger att det alltid ska vara mannen i familjen som ör husbil!!! Tjejer kan dom med, och det är du verkligen ett LYSANDE bevis på. Å då ni älskar Ellen och inte vill förlora hela sommaren på grund av stackars Lennarts olycka så är det bara att fortsätta. Bra där Elisabet!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjejer kan, visst! Krämpor och annat ställer bara till det, så det blir lite svårare. Hade tänkt träna vidare idag, men nu regnar det och då håller vi oss hemma. Det kan ju förstås bli fint än!

   Radera
 3. Det är klart det gick bra! Härlig tur ni gjorde!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en riktigt bra dag. Snart vågar jag mig till favoritstället i Vånga!

   Radera
 4. Bra det är klart du kan köra Elisabeth. Bort med rosten och rulla iväg.
  Vi försöker också turas om att köra. När jag kör så somnar Jakob som en stock, vilket inte jag gör när han kör eftersom jag vill ha koll på vad som händer hihihi. Lennart kan flytta bak till soffan och lägga upp benet där i stället, såg lite obekvämt ut.
  Kram och rulla vidare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har kört väldigt korta sträckor sen jag skadade min axel. nu får jag testa om axeln håller. Gäller att börja med kortare sträckor och många pauser. Jag tror nog både Lennart och jag vill att han ska sitta fram ett tag till. Kramar!

   Radera
 5. Jag är mäkta imponerad - jag kör inte ens bil längre... Men du klarade det - såklart! - helt galant, och vill ni ut nu när Lennart är lite indisponibel så är det ju himla tur att du är en tuffing :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Tuffing var nog att ta i, men jag VILL och det kan ju räcka långt!

   Radera
 6. Bra där! Det är viktigt att båda kan köra, rätt vad det är kan det ju hända den andre nåt ...!!
  Kram till dej och krya-på till Lennart

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så klart att det är bra att bägge kör. Jag körde också tidigare innan jag fick en värkande arm, operation av den och så rekreation. Nu måste jag om vi ska ha friheten med Ellen. Kramar

   Radera
 7. Hoppas ni har automat på Ellen så kan du vila axeln mer. Nog fixar du det där. Bra att vi kvinnor också kör husbilarna våra:) kram

  SvaraRadera