Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 6 augusti 2017

Råssnäs fritidsområde - Hallstad ängar naturreservat


I dag for vi från en sjö, Vättern, till en annan, Järnlunden.


I går spelades många matcher och många gånger blev det av och på med regnkläderna. Conny, som spelar här, blev så småningom trea.


Damernas final stod mellan Ann-Marie, Sonja och Meta. Ann-Marie, som spelar här kom trea.


Sonja tog hem segern, men då var regnkläder på och paraplyer uppe.


Herrarnas final missade jag, då regnet gjorde mig solidarisk med Lennart under Lillemor och Lasses skärmtak. Vi hade inte trott att solen skulle visa sig igen, men det gjorde den och vi kunde duka upp till långbord i en fyrkant. Vi lät oss väl smaka av medhavd mat och dryck.


Det kom en del regnskurar under natten och vid 10-tiden idag blev det loppis vid småhusen, innan det var dags att säga hej då och tacka för en trevlig samvaro. Stort tack Benny och Inger för ni arrangerat en jättebra husbilsträff med boule. Vi ser redan fram emot nästa år och då hoppas jag att vi bägge kan vara med och tävla.


Sen vi tömt och fyllt på Ellen, for vi vidare på mindre vägar över Östgötaslätten.


Slätten övergår i hagmark och vägen blir smal och krokig.


På ett ställe mötte vi ett får på vägkanten. Hon hade många kompisar på andra sidan staketet, men gräset var säkert grönare på vägkanten.


På eftermiddagen stannade vi vid Hallstad Ängar, ett naturreservat inte så långt från Rimforsa. Inte någon annanstans på fastlandet i Sverige växer det så många hamlade lindar på en äng, som här. Östgötaleden går här samt andra stigar i området. Ängens blomsterprakt är förbi, då man har slagit gräset. Jag såg bara några vädd, ljung och fibblor.


Lennart hoppade med en bit och sen fortsatte jag på egen hand. En otroligt vacker grönska, trots att det varit så torrt.


Många av de gamla hamlade, beskurna, lindarna var ihåliga, men fortfarande vid liv.


Naturen har en otrolig växtkraft!


En lind, som blåst omkull, men fortfarande finns det gröna blad.


En utflykt med hit med matsäckskorg, kan rekommenderas. Finns ett antal bord och bänkar.


En ensam vädd.


En hjärtklippt lind.


Mörka moln har kommit och gått, men bara ett par droppar regn har fallit.


Många personbilar kom och for. En del personer strövade runt med hundar andra med matsäckskorg och barn.  För en stund sen kom ytterligare en husbil.
Koordinaterna hit är: N 58° 9' 3,4''  E 15° 38' 43,4''

6 kommentarer:

 1. Var en trevlig träff väl arrangerad. Tack för sällskapet. Det var en fin plats som ni hittade i eftermiddag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själva. Kul att träffas och prata. Det var ett välordnat arrangemang och Hallstad ängar var trevligt. Synd att det är förhållandevis långt hemmifrån, annars skulle vi åka hit med barn och barnbarn med kaffekorg.

   Radera
 2. Vilken härlig helg ni haft trots lite regn.
  Kram 😎😎

  SvaraRadera
  Svar
  1. DEt var en riktigt bra helg, trots regnskurarna!

   Radera
 3. Känner doften av skog, härliga trakter, Lennart lär bättra på sina armmuskler, hoppas han snart blir befriad från gipset ;-) Är myggen besvärliga där ni har varit i skogs-vatten-områdena?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den 18:e ska vi till sjukhuset för ny röntgen. Hoppas det läkt, så bra att han slipper gipset då. Vi har inte träffat på en endaste mygga varken i Motala eller vid Hallstad ängar, trots vatten. Däremot finns en och annan brons.

   Radera