lördag 28 oktober 2017

Lite av varje


Senaste tiden har jag skannat kort, men också gått igenom mitt rätt digra fotoarkiv. Bland annat gick jag igenom vår sommarresa i Tyskland 2010. Här gjorde vi ett besök på Schloss Elmau i södra Bayern, där dottern Anna arbetade som volontär ett år efter gymnasiet. Hon förbättrade sin tyska och knöt kontakter med ungdomar från många länder.


Anna och Patrik var med oss till slottet, där Anna guidade runt i omgivningarna. De hade flugit ner till München och sammanstrålade med oss i Oberammergau, där vi bodde på campingen i vår husbil Dettan. En dag var vi och tittade på Passionsspelen, som spelas vart 10:e år. Ett besök i orten och att se skådespelet kan jag rekommendera! Nästa spelomgång blir 2020.
Det är härligt att gå igenom foton och minnas olika händelser.


I torsdags var jag och Margareta och målade med Torsdagsgruppen. Efteråt var hon och maken Lars här på lite lunch. Det blev en del husbilsprat, då de köpte en husbil i våras.


Senare på dagen gick Lennart och jag en runda i Norrköping. När vi kom till Hasibas Café blev vi sugna på kaffe och


förstås någonting till kaffet. Vi tog en varsin kopp turkiskt kaffe  och så delade vi på två olika sorters baklava. Vi delade också på en bit nybakad chokadtårta med kolafyllning. Allt smakade bra.



Vatten porlade avslappnande i några fontäner och den röda färgen i textilierna gjorde det varmt och ombonat. I det inre rummet är möblemanget mycket lägre. Härligt med de exotiska inslagen i Norrköping.


I går var vi till Ellen och pysslade om henne.


Vi satte för vinterluckorna för kyl och frys.


Lennart fyllde också på lite mera luft i däcken, nu när Ellen ska stå still över vintern.


I dag var det extra skönt att promenera, då solen var framme. Allt blir så mycket vackrare då.


Träden vid vattnet har fortfarande ganska mycket löv kvar.


Vid Revens Grund var det bröllopsfotografering. Grattis till dem!


Lite längre fram utefter Motala Ström hade en buske satt nya knoppar, som höll på att slå ut.


Några blomklasar var redan utslagna! Trots mörkret, lockar värmen fram det som var tänkt slå ut våren 2018.

8 kommentarer:

BP sa...

Vilken fin byggnad, men jag hade aldrig gissat på att det var ett slott.
Hasibas Café - vilken fröjd för ögat, och då menar jag inte baklavorna;-)

Kul med en bröllopsfotografering i det fria så sent som i oktober med en blå himmel som inramning. Det hör inte till vanligheterna.

Anonym sa...

Hej på er. Vi har varit dåliga på att kommentera, men vi läser bloggen. Ser att Lennart är på G, men det tar sin lilla tid. Vi är inte i Spanien denna säsong, vi har en äldre (98) släkting som blivit sjuk. Vi är hennes familj. Så vi vill inte lämna henne, hon bor i Värmland så vi är där till o från. Men ni kommer iväg till Gran Canaria? Ha det nu så bra. Kram från Lizzy o Ove

Husbilen-Ellen sa...

När Anna var där, liksom nu är det ett lyxigare hotell.
Baklava är inte heller min favorit, men det är kul att pröva olika smaker. Det var väldigt trevligt inrett.
Även om solen var framme, så måste bruden och tärnan ha frusit, för det var inga varma vindar.

Husbilen-Ellen sa...

Vår sommar har inte varit sig riktigt lik, annars hade vi hört av oss. Hoppas allt ordnar sig till det bästa för er åldriga släkting. Hon är säkert glad att ni finns i närheten. Vi far den 1 nov. Ha dé gott! Vi hörs!

Anonym sa...

Så vackra bilder under er promenad med brudpar o allt, härligt! Lite pyssel med ELLEN så har den det bra över vintern. Spännande med det Turkiska caféet och baklava, gott om de har nötter i sig... Härligt ni kan resa igen...njuut!

Matts Torebring sa...

Du hittar alltid så vackra blommor i dina inlägg.

Husbilen-Ellen sa...

Det var en fin dag med en skön promenad, som avslutades på ett trevligt café med god baklava men ännu bättre chokladkaka.

Husbilen-Ellen sa...

Det verkar till en del som om några buskar tror det är vår!