Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

torsdag 7 juni 2018

Konsert och nationaldag


I tisdags tog vi det bara lugnt och gjorde så lite som möjligt. Det blev en temperatursänkning på ca 10 grader och det tyckte vi var skönt.


På kvällen for vi till missionskyrkan i Finspång. Här väntar vi på kaffe och macka innan konserten ska börja. Det var Noelle och hennes kompisar i musikskolans nybörjarklasser med klarinetter, saxofoner och piano som ska spela. De hade stöd i spelandet av den entusiastiske musikläraren, liksom inspelad musik, som de fick följa. Det blev en trevlig kväll och barnen får lära sig framträda. En del var väldigt stela i kroppen när det kom till att tacka för applåderna. Bilderna på barnen behåller vi för oss själva.


När vi åkte hem var himlen mulen. Många traktorägg fanns, så bönderna vill säkert ha regn för att få igång vallen på nytt. Regnet försvann med de mörka molnen. Inte en droppe blev det.


I går på nationaldagen var vi nere till Ellen. Jag fixade till klädseln på framstolarna med de vackra fårskinnen vi köpte på Gotland förra året. Blir en tur till ner till Ellen innan det är färdigt. Under tiden satte Lennart fast bogseröglor bak på Ellen. Dem vill vi inte använda, men nu ska vi ju ut på äventyr och då vet man aldrig vad som kan hända. Bäst att vara förberedd.


Efter lunch gick vi en vända på stan. Vi hade hoppats få göra en tur med ångslupen Moa af Norrköping, men biljetterna var utsålda.


Vid Kaktusplanteringen, fanns det fortfarande en hel del att göra innan de 25 000 kaktusarna var utplanterade. De stora kaktusarna och palmerna i bakgrunden var klara.


Även planteringarna i övriga Karl Johans park börjar bli färdiga. Som vanligt finns de höga spaljerade pelargoniorna nära Kaktusgruppen.


I Strömsparken var det mycket folk.


Hemma igen frossade vi i jordgubbar, vispgrädde och glass!


I går kväll bakade jag tre sorters kakor. Det gällde att passa på innan värmen kommer tillbaka. Havrekakor har jag bakat förr, men chokladrutor och bondkakor var nya för mig. Tidigare när mamma Asta fanns, var det alltid hon som bakade vetebröd av alla de slag. Nu var jag riktigt sugen på bondkakor, så det var bara att försöka. Jag var nöjd med resultatet!

6 kommentarer:

Rolle o Carina sa...

Ser ut som ni haft det trevligt,och såå många fina kakor!

Ha det gott o njut vidare i Solen/Kram

Ingrid sa...

Åh vad jag beundrar den där kaktusplanteringen. Jag har sett den en gång i verkligheten, annars bara på bild. Hur hanterar de alla de där stickiga växterna?!?
Kram, Ingrid

BP sa...

Så ni ska ut på äventyr med Ellen! Jättekul, för det var ju ett tag om man säger så. Kaktusplanteringen är som alltid en höjdare. Å kaktuserna lär nog frodas i värmen:-)

Husbilen-Ellen sa...

Vi hade det riktigt bra och kakorna blev goda. Ha dé bra ni också!

Husbilen-Ellen sa...

Kaktusplanteringen tycker jag är riktigt fin och väldigt kännetecknande för Norrköping. Kramar

Husbilen-Ellen sa...

Nästa vecka bär det iväg. Lite att pyssla med innan dess.