Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 27 juni 2018

Sauðárkrókur - Blönduós - Svinavatn


Etapp 13 blev bara 66 km.


I morse hade vi tänkt åka till ett geoterm-bad utefter en grusväg 19 km bort. Regnet hängde i luften, så vi valde att fortsätta resan på väg 744. Solen bröt igenom och det blev fina spänningar i naturen.


Vi åkte i en dalgång med gröna mjuka kullar, där tankarna gick till Skotland, och dess ljungklädda kullar. Här är det förstås lupiner som ger en mer lila ton. I slutet av dalen var det en flod som meandrade sig fram, med spännande mönster som följd.


Vägen slingrade sig mellan kullarna uppåt till ca 340 m.ö.h.


Himlen var molnig i mörka nyanser, men så rätt vad det var, tittade solen fram. Tror inte det här fåret gjorde det, utan idisslade vidare obekymrat om vår framfart.


Vi stannade i Blönduós och fikade, samt gick och tittade på deras vattendrag och fors. Det var en bra promenadväg från Campingen till forsen.


Efter vägen där, träffade jag på en humla i ett humleblomster. Passande eller hur?


Såg också en fågel, som påminde om en skata, så kanske var det en strandskata?


 Efter ett besök på turistinformationen for vi vidare söderut längs ringväg 1.


När vi kom till väg 724 svängde vi in mot Svinavatn och


hotell Húni. Här fick vi ställa Ellen på baksidan av hotellet och sedan använda hotellets faciliteter. Vi har njutit stort ute i deras geoterm-bad, som håller 38° i bubbelpoolen och 28° i 25-metersbassängen.
Koordinaterna hit är: N 65° 32' 28,8''  W 20° 12' 26,2''. Att stanna över natten med el-anslutning och bad för två personer kostade 5400 ISK.
Vi fick ett mycket bra mottagande och blev visade runt på anläggningen. Här fanns möjligheter att äta lunch och middag samt fika. Vi tänker pröva deras lammfilé om någon timme.

7 kommentarer:

Husbil och Resor sa...

450 Skr för två för plats med bil och bad bra priser. Såg bilderna där ni satt i poolen

Husbilen-Ellen sa...

Det är ett bra pris, absolut!Vi har haft en jätteskön eftermiddag och kväll här. Det blir en badomgång till innan vi åker härifrån.

BP sa...

Tackar för denna avslutning på hotellet! Bra där! Men resten - nej, inte mitt stuk i det gråa vädret. Här har det varit 28 grader och strålande sol. Det är sommar. Kanske fel tajming för er resa. Dessutom åkte Island ur VM igår. Några reaktioner som ni har sett?!

Ingrid sa...

Vilken fin service på hotellet! Skulle sådant kunna hända i Sverige?
Fina bilder från gårdagens tur.
Kram, Ingrid

Husbilen-Ellen sa...

Kanske fel tajming, men det är som hemma. En del junimånader är kanon andra är bara regn. Åker du till Island får du räkna med regn, en del blåst men också sol. Östra delen har haft mer sol. Visst vill jag ha mer av den varan, men jag njuter stort av det skiftande landskapet. Vi ville ha ljuset och ljusast är det ju runt midsommar här liksom i Norrland. Vi har upplevt nätter under resan, när solen inte gick ner!
Det var många samlade runt TV, men det var rätt tyst. De behöll nog besvikelsen för sig själva.

Husbilen-Ellen sa...

Det var ett trevligt 2-stjärnigt hotell, med bra service. Kan nog finnas sådana i Sverige också. Kramar

FREEDOMtravel sa...

Fåren i Norge flyttade inte heller gärna på sig ... Istället fick vi köra runt dem ;)