Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

tisdag 10 juli 2018

Reykjavik - Flúðir, etapp 24


Etapp 24


Vi lämnade Reykjavik efter en blåsig natt. Blåsten har avtagit en del, men det kommer regnskurar. Lennart körde ringvägen norrut en bit och så svängde vi in på väg 36 och tog oss till Þingvellir och dess nationalpark, som också finns med på UNESCO's världsarvslista.
Vid första parkeringen fick vi inte plats med Ellen. De håller på att bygga ut en stor parkeringsplats, men det hjälpte inte oss och den något mindre husbilen, som blivit hängande på underredet, när den skulle ner på en sidoväg för att parkera. Vi fortsatte till nästa parkering och gick därifrån genom sprickbildningen, åter de tektoniska plattorna,


till Öxarárfoss.


Vi fortsatte senare väg 36


till det geotermiska området med Geysir.


Strokkur kom med en vatten- och ångkaskad var 8-10 minut. Den håller en värme på 80-100 grader. Det var ingen hög kaskad och den varade bara några sekunder.


Geysir, som vi sett så många vackra bilder av har inte haft någon kaskad sen 2000.
Vi har sett högre vattenkaskader tidigare. Här blev jag besviken.


Vi fortsatte vidare till Gullfoss och vattenfallet var mäktigt. Dessutom visade sig solen, så här var det ett stort pluss i protokollet.


Häftigt stå nära fallet och höra dånet. Här gick det åt regnkläder, för forsen delade med sig av sitt vatten!


Vi vände åter på väg 35 och passerade på en bro över den här forsen. Vi följde väg 35 och sen väg 359 till Fluðir. Där stannade vi till för natten på campingen. Koordinaterna är N 64° 8' 20,9''  W 20° 19' 46,4'' till en kostnad av 3500 ISK
Blåsten har tilltagit i kväll igen och regnskurarna avlöser varandra. Inget mysigt väder alls, men värre för de som tältar.

2 kommentarer:

JoY sa...

Tack för att jag kan sitta här hemma och se hur ni reser runt i ett annorlunda landskap mot vad jag är van vid, klart intressant. Tänk om jag kunde dela med mig av våran sol och värme till er, tycker ni vore värda ett par riktigt fina soliga dagar nu.
Kram

Husbilen-Ellen sa...

Håller med om att vi behöver lite av er sol och värme, men som tur är möter vi mycket värme på annat sätt!