torsdag 27 september 2018

Valdemarsvik


I förra inlägget var jag dagvill, skrev onsdag då det var tisdag. På onsdagens promenad blev det ett foto i sol och det var på en variant av haggtorn. Bären var väldigt stora, men det kanske kan bero på den varma soliga sommaren.


I dag var det mulet och lite blåsigt när jag tog bilen till Valdemarsvik och Hedwig.


Det smakade riktigt gott med välkomnande kaffe. Jippi ville ha mycket uppmärksamhet, men efter en stund fick vi chans att prat i lugn och ro och Jippi draperade sig fint på sängen. Hon passade på, för egentligen är det inte hennes plats!


Vi åt en god och mustig ärtsoppa, som Hedwig kokt, innan vi tog en promenad i de vackra omgivningarna. Så klart det varit vackrare i sol, men den här dova färgskalan är också fin.


Det mulnade mer och mer.


Jippi träffade en hundkompis och de ville förstås hälsa innan promenaden fortsatte.
Vi hann nästan tillbaka, innan regnstänken började.
Regnet tilltog senare och följde mig hela vägen hem till Norrköping. I kväll har vinden ökat och det känns som höst! Då är det skönt att tända ljus!


4 kommentarer:

sjusoverskan sa...

Visst är det skönt att få tända ljus när det regnar och blåser ute!
Kram Inger

Ingrid sa...

Jippi påminner om Fridolf, som är en mittelspitz. Kan Jippi vara av samma ras?
Trevlig helg!
Kram, Ingrid

Husbilen-Ellen sa...

Ja, det är mysigt att tända ljus och kura skymning! Nästan, som när jag var liten och de äldre berättade under tiden man satt runt köksbordet och gjorde olika sysslor.

Husbilen-Ellen sa...

Jippi är en Eurasier. De är säkert släkt på något sätt! En stark hund, med bestämd vilja. Som tur är, så är den väldigt snäll och inte så skällig, som en del spetsar kan vara.