Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 17 oktober 2018

El Palmeral i vardagen


Vid 21-tiden i söndags kväll började man tömma poolen. Passade på att ta ett foto mot vår altan, då den fortfarande speglade sig i vattnet.


På morgonen var duvorna vilsna. I vanliga fall dricker de vatten från kanten. Nu nådde de inte ner! Men hur gör man nu då?


Jag fångade en duva i flykten.


Senare strosade vi runt på området, för att kolla in hur de andra ordnat för sig. De med hörntomter har lite mer utrymme. En granne har planterat ett bananträd, meden stor klase, som det nog inte dröjer innan den ska skördas.


Nu är fyra tunna gardinlängder på plats, som gör att det kommer in mycket ljus utan att vi behöver bo i ett skyltfönster. Vi blir ju väldigt spanska på det sättet också! När vi skjuter undan glasdörrarna fungerar gardinerna som ett insektsskydd.


De hejdar förstås inte kackelackorna, men det gjorde jag med min sko. Lät den ligga i väntan på att gå in och hämta ett hushållspapper, att ta den i. Det dröjde inte många minuter förrän en arme av små myror kom och invaderade liket. Vi har inte sett en myra tidigare i närheten av altanen. "Den enes död är den andres bröd".


Jag har prova lite olika möblering. Vår lya är bar  på 40m², så det är "compact living", men det är vi ju vana med sedan husbilen. Ett satsbord har hamnat på höger sida om soffan, men


kan också fungera som soffbord. En del prylar till vänster i bild, väntar fortfarande på hantverkare med borrmaskin. Vi funderar på om ett slagbord av något slag skulle få plats, för att få mer avställningsyta och bli en extra plats när vi har gäster.


I tisdags var Sue här på besök. Hade sagt att jag skulle bjuda på kaffe, men det var så varmt att det fick bli iste istället till rulltårta och pepparkakor. Vi fick fina ljuslyktor och en liten vindsnurra med en nyckelpiga av henne! Det blev några timmars trevligt prat, där vi fick träna vår engelska.


När solen dalade tog vi en promenad ner till havet och Faro, fyren.


Ljusskenet kommer från Arguineguin-hållet.


Det blev en paus efter strandpromenaden med fyren i ryggen.


Lite längre fram blev det en längre paus. Första besöket vid Faro strandpromenad för den här säsongen firade vi med en varsin Mojito med jordgubbar. Det var riktigt läskande! Så blev det en promenad hem igen och dagens 10000 steg var gjorda med råge!

I dag har vi tagit det lugnt medan tvättmaskinen fått göra rätt för sig.

12 kommentarer:

Ingrid sa...

Så skönt ni ser ut att ha det. Det var en enorm bananklase!
Kackelackor gillar jag inte, men de är ju svåra att undvika. Det gäller att inte få med sig några hem bara.
Kram, Ingrid

BP sa...

Såååå fint ni bor där i El Palmeral. Å 40 kvadratmeter är ju precis lagom med tanke på ... städning till exempel. Compact living när det är som bäst enligt mig.
Skrattade gott åt kackerlackans öde. När vi bodde på Los Arcos (ungefär mittemot Yumbo och El Duke) så hade vi en altan där dessa minimyror också mumsade på en kackerlacka. Kan tala om för dig att det inte tog många minuter tills kackerlackan var uppäten. Kolla nästa gång, då slipper du ta upp äcklet med hushållspapper. Att spreja hela gänget med "anti-småkrypmedel" funkar också. Men då ska du spreja in hela altanen en gång per dag.

sjusoverskan sa...

Uschaen för kackerlackor! Annars verkar ni ha det fint. Oj, vilken stor bananklase!
Kram Inger

Rolle o Carina sa...

Ser härligt ut där på El Parmeral som vinterviste!
Det skulle vart härligt o övervintra där :-)

Ha det gott o njut....

Husbilen-Ellen sa...

Det är fint på området och bananklasen var verkligen ett plus!Jag gillar heller inte kackerlackor, men de finns här. De stora kommer flygande. Tittar man på dem ordentligt, så är de faktiskt vackra med sina vingar, men jag gillar dem inte. Ja,vi måste vara observanta för att inte få några med oss hem. Än så länge tror jag inte vi fått in någon.

Husbilen-Ellen sa...

Vi har spray och tar ett tag då och då, samt ser till att torrmoppa golven, så det inte finns några smulor som lockar. Sen har vi ju öppet hela dagarna, så ....
Hur som har vi det jätteskönt.

Husbilen-Ellen sa...

Kackelackor hör till ute i Europa. Finns mer i jorden, så detär något mindre här än där vi bodde tidigare,med alla fina Bougainvillea- och hibiskushäckar.
Bananklasen är riktigt stor och fin! Vi stortrivs här!

Husbilen-Ellen sa...

Jag vill tro att vi kommer att ha det riktigt bra här. Ni får komma och besöka oss, när ni kommer hit! Ha dé gott!

FREEDOMtravel sa...

Så fint ni ser ut att ha det!!! Förutom kanske kackerlackorna då ... ;)

Ama de casa sa...

Så fint ni får till det! Härliga dagar och kvällar har ni ju också :-)

Man måste nästan beundra myrorna som är så duktiga på att hitta fram till ätbara saker. Bara dom inte hittar dom grejerna inomhus, då är dom INTE beundransvärda... ;-)

Husbilen-Ellen sa...

Vi har det bra. Kackelackorna finns överallt i södra Europa. Ser man dem inte, så tror jag man väljer att inte vilja se dem. Jag vill inte ha dem inne, men de är egentligen rätt vackra att titta på.

Husbilen-Ellen sa...

Håller helt med dig Ama!