torsdag 29 november 2018

En underbar dag i bergen


 I morse hyrde vi bil för några dagar. Lennart hade läst en artikel om en vacker väg upp till en damm.  Den åkte vi. Det var en fin väg med många cyklister. Vid dammen tog vi en promenad och


tittade på omgivningen. Innanför muren till höger fanns ett hus Romantica, som var till uthyrning för kortare eller längre tid.


Längre fram växte citroner, men det vi njöt mest av var den fina blå himlen, solen och inte tillstymmelse till vind!


Vi konstaterade också att månen höll sig uppe länge.


Efter att gått runt i byn Ayagaures fortsatte vi uppför berget


tills vi kom till  Pedro González 490 m.ö.h. Där blev det en varsin kopp kaffe och vi kunde titta ner bakom oss mot byn och dammen.


Lite senare utefter vägen kunde vi titta ner på Palmitos Park och ytterligare längre fram på en av alla pampiga villor, som låg här på höjden. Vägen tog oss till El Tablero. Det var för tidigt att åka hem, så vi


tog motorvägen till


väg GC 200, där vi körde förbi  El Molino de Viento, innan vi kom till Mogan.


Inte långt därefter körde vi upp på den mindre vägen GC 605.


Den slingrade uppåt med många serpentiner. Vi har åkt här tidigare, men då i motsatt riktning, så det blev nya vyer. Motljusbilden gör att det ser disigt ut.


Även här uppe fanns dammar, men det var inte så mycket vatten i dem.


Ett nytt räcke och vägkant har kommit till sen vi åkte här för 2 år sen,


men fortfarande finns det en del att åtgärda.


Himlen och bergen gjorde sig otroligt fint ihop!


Väldigt mäktigt!


Så småningom kom vi ut på väg GC 60 och


fortsatte förbi Roque Bentayga.


Vi parkerade utefter genomfartsgatan i Tejede och gick en runda. Gatan med alla restauranger var under omarbete. Här kommer det bara bli en smal bilpassage och den mesta ytan blir säkert till promenerande eller ätande turister. Vi gjorde en kringgående rörelse och kom ner till kyrkan från andra hållet.


Där fann vi en uteserverng, som kunde stillade vår hunger.


Efter promenerande och fotograferande fortsatte vi väg GC 608.


Efter Cruz de Tejede fortsatte vi väg GC 15. Bägge vägsträckorna bjöd på ytterligare en del serpentiner och vackra utsikter.



På nervägen mot kusten träffade vi på en del höstfärger, som vi inte sett tidigare. Vi passerade genom orterna Valsequillo och La Vegas innan vi kom till


Luis Verde och Telde. Sen blev det motorvägen hem. Väl hemma har jag haft en hel del kort att sortera och kassera. Nu väntar sängen efter en dag med många intryck.


Dagens utflykt.

10 kommentarer:

Anki sa...

En lång och härlig bilutflykt! Fantastiska bilder och såå trevligt att få följa med! Vädret ser skönt ut och vilka njutbara vyer!
Ha det gott!

JoY sa...

Bergen gör sig verkligen fint mot den blå himlen. Ni ser ut att haft en trevlig
bergstur. Här hemma är det halvstorm och det kommer snöblandat regn nu. Inget vidare, skulle med lätthet byta med er hihihi
Kram

BP sa...

Vilken härlig "njutflykt". Underbart att se och "walk Memory Lane" på några ställen faktiskt. Fördelen med Gran Canaria är ju att ön är relativt liten, så man kan se så otroligt mycket bara på en dag.
Tack för soliga och dramatiska vyer. Här vankas det snöblandat regn efter fem soliga dagar i rad...

Rolle o Carina sa...

Vi känner igen oss,visst är det härligt med utflykt i bergen!

Ha det gott/Trevlig 1:a Advent

Husbilen-Ellen sa...

Det blev en fantastisk dag, med en massa häftiga vyer och kurvor.

Husbilen-Ellen sa...

Ja, vi lyckades pricka in ett perfekt väder för den här turen. Även om ön är liten, så finns det mycket att titta på.

Husbilen-Ellen sa...

Ja, en del har vi sett tidigare, men den första snutten av turen var ny för oss. Vi har åkt en del av vägen åt motsatt håll och det ger också en annan upplevelse. Avundas dig inte snöblandat regn.

Husbilen-Ellen sa...

Ja, att bryta av med en utflykt är alltid trevligt!

Anonym sa...

Hej Hittade er blogg via HBK sidan, härlig läsning!
En liten fråga jag har är om ni skulle kunna skriva om ert beslut att skaffa en lägenhet i GC, hur gick ni till väga och har ni kavr bostad i sverige, var är Husbilen Ellen, är hon kvar i sverige eller sålde ni henne innan ni fltade till värmen, vi har en dröm om att flytta till värmen så fort det går pga att min fru har konstant värk i kroppen och värmen underlättar henne mående.
Mvh
Lasse

Husbilen-Ellen sa...

Lasse, om du skriver till mig på: husbilenellen@gmail.com, så ska jag besvara mailet och dina frågor så gott jag kan./Elisabeth