Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

lördag 23 februari 2019

Bilutflykt till Teneriffa, del 3


Etappa 3 från San Miguel förbi Teide. Åter samma väg en liten bit och sen ner till Ohio och vidare till Playa del Americas.


Turerna  vi åkt på Teneriffa 190211-19.


Från San Miguel åkte vi en vacker liten väg till Vilaflor, väg TF 563.


Vägen slingrar sig uppåt och när vi kommit tillräckligt högt, ser vi blommande mandelträd igen.


De blommorna tycker jag är otroligt vackra!


Vi når Vilaflor och åker ut på den större vägen TF 21 till Teide.


Strax utanför Vilaflor stannar vi och tittar på den här otroligt höga


omfångsrika Kanariska tallen. Tidigare trodde jag att det var pinjeträd, som växte på öarna, men så är det inte. Det är en speciell sorts tall som kan bli upp till 80 meter hög. Barren kan bli 20 - 30 cm långa. När det är dimma så kondenseras vatten på de långa barren och droppar ner till marken.. Tallskogen är på det viset enormt viktig för vattenförsörjningen i området!


Vägen fortsätter uppåt genom glesa tallskogar, men inga fler träd så kraftiga, som den vi stannade vid.


Vi når Teide nationalpark och straxefter den här skylten svänger vi in till


Museo Juan Evora. Museet visar hur han levde här uppe. Där var också en turistinformation.


Vi tittade på de nära bergsformationerna och


Teide på håll. Teide är det högsta berget i Spanien med sina 3718 meter över havet. Det finns många höga berg runtomkring platån, som ligger påca 2000 meters höjd.


Vi hade trott vi skulle kunna åka upp på toppen med kabinbanan, men det var bilar överallt och vi hittade helt enkelt ingen parkering.


Vi åkte förbi Teide och hittade en plats på en parkering / utsiktsplats. Här drack vi kaffe och insåg att vi inte skulle komma upp på toppen med alla de som redan väntade i kabinkön före oss. Vi brydde oss alltså inte om att klä om, utan njöt av utsikten och det fina vädret. När vi skulle åka iväg och satt i bilen, kom en hyrbil och backade in i oss. Inte bara en gång utan tre gånger. Jag var något upprörd, men min ryska och hans engelska var på samma nivå - nada. Som tur var blev det bara skrapmärken på vår bil. Lennart fick backa undan vår bil innan han skulle köra, så det inte blev en fjärde omgång!


Vi vände och körde tillbaka och förbi Teide. Vi mötte massor med bilar.


En blick över axeln på Teide


innan vi svänger av på väg TF 38.


Här kan man tydligt se hur lavan runnit.


Längre ned återkom växtligheten och


ytterligare längre ner återkom blommande mandelträd.


Vi fortsatte sen TF 82 och motorvägen sista biten till Playa delas Americas.


Det blev en del snurrande med bilen, innan vi hittade vårt hotell Teriffe Sol och checkade in. Vårt rum fanns på 8:e våningen och vi fick en fin utsikt. Efter en stunds vila gav vi oss ut på upptäcktsfärd.

Fortsättning följer.

3 kommentarer:

Ingrid sa...

Det är så kul att följa era äventyr på Teneriffa, för jag åkte ju med på många turer när jag var där förra vintern och känner igen en hel del.
Ha en fin söndag!
Kram, Ingrid

BP sa...

Här kände jag igen mig! Vi kom heller aldrig upp till Teides topp, fast inte på grund av lång kö utan när vi var där under riktig lågsäsong gick kabinbanan inte...
Eländigt med ryssen som backade in i er. Hoppas ni tog regnumret. Annars ryker er "deposit" när ni lämnar tillbaka hyrbilen.
Vilken fantastisk utsikt över Playa de las Americas från ert hotellrum!

Anki sa...

Spännande natur! Den där kanariska palmen var speciell! Det var många som ville upp till toppen - jag hade nog gjort som ni och avstått.