tisdag 23 juli 2019

Övralid - Linköping - Norrköping - Lilla Älgsjön, Kolmården


Måndagens och tisdagens etapper


I går förmiddag tog vi en promenad runt Övralid. Vättern skymtar.


Vi tittade på blomsterprakten och


gick förbi en hage med får. Det var många fler än de här, men de ville inte vara med på bild.


På återvägen kom vi förbi farfarstugan, där det är ett café.Vi skyndadeoss förbi, då det doftade nybakat. Vi lämnade Övralid före kl 10.00, då verksamheten drog i gång och vi ville inte stå i vägen om en buss kom.


Vi for till Motala och vidare till Borensberg. Där parkerade vi Ellen och gick en promenad längs Göta Kanal. Vi vände när vi passerat Glasbruket.


När vi kom tillbaka till slussen tittade vi på när fyra båtar gav sig iväg på Göta kanal.


Vi fortsatte vidare till sonen med familj i Linköping. Där plockade barnbarnen och jag röda vinbär, som vi sen bakade en smulpaj på. På kvällen blev det en god grillmiddag.


Vi stannade kvar i Linköping över natten och i morse plockade vi med oss hem lite röda och svarta vinbär och så fick vi en rejäl bukett med bladpersilja.


Väl hemma bakade jag tre olika sorters bröd till mig i första hand. Under tiden fixade Lennart med en strulande server. När allt var klart åkte vi ut med Ellen igen. Det blev ett par mils resa till Lilla Älgsjön i Kolmården, där vi står på parkeringen. Där har vi sällskap av två tyska husbilar och,en norsk husvagn. Koordinaterna hit N 58° 42' 35,6''  E 16° 19' 27,6'' Här finns en badstrand, soptunnor och en baja maja.

3 kommentarer:

Dessan sa...

Det blev en fin tur för er :)

Kors och Tvärs sa...

Trevlig tur

Husbilen-Ellen sa...

Visst blev det en fin tur!!