I går vid 18-tiden började det regna. Det föll ett lätt regn under hela natten, men så i morse ljusnade det igen. Lennart passade på att torka av taket och solcellerna, då det var kvar lite vatten på taket.
Sen har vi varit ute i solen. Det blev Soldatens ärtsoppa till lunch
och i kväll stekte jag tunnpannkaka. Molnen började flockas igen, så det fick bli inomhus.
Det smakade gott! Det mesta var köpesylt, men fortfarande hade vi kvar av hjortronsylten!
Pannkaka, sylt och ett glas riktigt kall mjölk är så gott.
SvaraRaderaHåller med. Det ska var mjölk till pannkaka!
RaderaÄrtsoppa och pannkakor då, fast uppdelat på två måltider ;) Vi lagar det aldrig hemma, men jag tar det gärna som lunch på lunchrestaurang ibland, det är gott!
SvaraRaderaDet var första gången i år, men ibland kan jag bli riktigt sugen.
RaderaVi såg väderprognosen för Costa Blanca på tv och är ganska glada för att vi lämnade vid rätt tidpunkt. Men jag tycker synd om er, även om det inte verkar gå någon nöd på er.
SvaraRaderaHimla kul att ni äter svenskarnas nationalrätt för torsdagar på en tisdag:-)))
Det har regnat i natt igen, men inget idag. Det är mulet men enligt spanska prognosen kommer solen åter i kväll.
RaderaTorsdagar funkar inte för oss med ärtsoppa. då har vi 5:2 dag, så vi får vara lite flexibla och äta ärtor ochpannkaka på andra dagar.
Det är gott, ibland blir det varm punch till ärtorna.
SvaraRaderaKram
När jag läste på Socialhögskolan i Örebro för hendenhös många år sen, hade vi ett matlag, och då fanns punchen med!
RaderaDu gör som jag, delar upp ärtsoppan och pannkakorna till två mål.
SvaraRaderaSoldatens ärtsoppa är den absolut bästa förutom min svärmors hemkokta, men får man ju inte längre.
Ha det fortsatt gott!
Kram, Ingrid
Ärtsoppa måste kokas i storkok. Det har jag inte gjort sen barnen flyttade hemifrån och det är många år sen. Så nu är det bara Soldatens ärtsoppa som kommer i fråga!
RaderaPlättar som jag kallar det är sååå gott :) Jag är som småbarnen...gillar plättar sylt och vispad grädde till :)) Mums. Kram
SvaraRaderaPlättar för mig är samma smet som i tunnpankaka, men då anväder jag ett järn, som gräddar 7 små plättar samtidigt. Plättlagen har jag ärvt efter min mormor och den är hemma. Alldeles för tung för husbilen.
SvaraRaderaÄrtsoppa... Det var verkligen länge sen jag åt det. Så gott! :-)
SvaraRaderaIbland blir jag riktigt sugen!!
Radera