lördag 20 februari 2021

Akryltavlor del 4

 


I dag har vi grattat Wincent som fyller åtta år, men det blev digitalt! Får se när vi kan träffas.

Jag fortsätter visa tavlor med rinnande akryl. Den här  är från december 2020 och är 20x20 cm. Förutom akrylfärg är det floetrol, silikon och vatten.

Det blev ytterligare en blå, vit, grön tavla 20x20x1½ cm med akrylfärg floetrol och silikon.

Nästa tavla blev i en annan färgskala magenta, rosa silver och tre olika blåa färger samt Liquitex och vatten. Tavlan är12x18x1½ cm. 


Blomman skapades härnäst,18x24x1½ cm. Jag vet att jag visat de här tidigare, men nu har de kommit upp på väggen. Tavlan till höger är 30x24x3½ cm. Bägge har färgerna magenta, gult, koppar och svart och floetrol, silikon och vatten. Den högra är skrapad och den vänstra har färgen runnit över upphöjningen i det som varit citruspress.


Tavla 43 2020 är 24x30x1½ cm  och gjord med rinnande magenta, blå gul och vit akrylfärg med Liquitex och silikon. Den är skrapad med ett gammalt kreditkort.


Jag fortsatte med att skrapa en tavla till. I botten är en akrylfärg och silkespapper som torkat och sedan Magenta mökblå, ljusblå, guld och svart färg blandad med foetrol vatten o silikon. Tavlan är 38x46 cm.


Tavla 46 2020 är en färgkaskad med magenta, rosa, marinblå, mörkblå, grönt, gult, vitt och svart, som är blandat med liquitex, floetrol och silikon. Jag hällde färg från två olika muggar med blandad färg.


Slutligen för den här gången blir det en tavla 18x24 cm med magenta, orange, vit, ljusblå, marinblå och gul akrylfärg blandad med fluetrol, silikon liquetex och vatten. 




3 kommentarer:

  1. Tävla nr 2 här, blå vit grön gillar jag skarpt. Så vacker och vårliks.

    SvaraRadera
  2. Stort GRATTIS till den fina åttaåringen:-)
    Trodde aldrig att jag skulle säga det, men jag gör det. Tavlorna som du har hängt upp på väggen är helt "olik" dig, färgmässigt alltså. Men de är helt suveräna. Väldigt annorlunda i såväl färg som utseende, men ack så bra.

    PS. Ska återkomma om jag vill köpa en tavla. Jag bara undrade vad du gör med alla tavlor. Man har ju inte obegränsat med väggar heller;-) DS:

    SvaraRadera
  3. Tack för ni gillar tavlorna. Jag har många. Växlar med tavlor på en del väggar. Arbetsrummet och sovrummet får vara med om många byten. Sen blir en och annan såld. Jag har också ett högt skåp med hyllor och fyra lådor där oljor, akryltavlor och akvareller trängs. Elisabeth

    SvaraRadera