Jag fortsätter gå igenom våra knappt 3000 foton tagna under resan. Det tar sin tid, men här kommer vår nästa etapp.
Den 19 februari körde vi in i Portugal. Vi stannade direkt på en ställplats vid gränsstaden Vila Real de Santo Antonio. En bra ställplats och nära in till en trevlig stad.
I Portugal finns många vackra trottoarer. Här från Vila Real de Santo Antonio. Efter två nätter här for vi vidare längs kusten.
Himlen var mörk och blåsten blev ett inslag, som vi inte gillade.
I Galé mötte vi blommande Mimosa på nytt! Gult fräscht och honungsdoftande.
På marken växte någon slags Fibbla samt några blålila vackra blommor.
Första dagen vi var vid ställplatsen var det en vallmo, här två och dagen därpå ett större antal. De gula klöverblommorna har följt oss sen november eller december.
På en cykelutflykt träffade vi på den vita ginsten. Visst känner du igen den från blomsteraffärens buketter, ofta tillsammans med tulpaner.
Vi gjorde cykelutflykt med Nils-Åke o Birgitta till Almacáo de Pêra. De visade oss en trevlig cykelväg. En del vind med ett oroligt hav.
Vi gjorde också en cykelutflykt till Albufeira och då tappade jag vår lilla kamera. När jag skulle fota här upptäckte jag att jag tappat kameran. Här fick jag låna Nils-Åkes kamera och fotade bukten. Sen förra söndagen har vi en ny kompaktkamera.
Vi fortsatte i små etapper utefter kusten. Så småningom kom vi till Ponta de Sagres - Portugals sydligaste udde med en gammal försvarsanläggning. Även om det var en lugn dag, så blåste det en del.
Vi for en liten väg längs kusten norrut. Här träffade vi på något som liknade Mimosa, men hade längre struntar. Vackra träd, som lyste gult!
Den 28 februari hade träden så här fina skott i Vila Nova de Milfontes, utefter kusten.
Här är ett hus från samma ort, vackert målat men kolla framför allt in de fina skorstenarna! De är karaktäristiska för södra Portugal.
På Campingen där vi parkerat, blommade eukalyptusträden. Blommor vi aldrig sett tidigare.
Vi drog oss in i landet och upplevde det vackert böljande landskapet. Det vita är en typ av blommande Baldersbrå.
Det finns ett antal konstgjorda dammar i Portugal. Vi har stannat för natten vid Barragem de Monte da Rocha. Här vänder vi ryggen mot dammen och tittar på landskapet och en järnvägsviadukt i fjärran.
När vi fortsätter in i landet den 2:e mars ser vi de här vackra blommorna på ett träd. De är mindre än mandelblommor, men det kanske kan vara någon typ av körsbärsblommor.
Utefter den här vägen ser vi också högar av kork, som man så småningom ska ta hand om. Kanske blir det snygga skor, handväskor eller örhängen. De används till mycket mer än flaskkorkar.
Samma dag ser vi också vilda Skillablommor.
Vi stannar en natt i Serpa och tittar bl.a. på den här akvedukten från romartiden.
Vi har haft några längre regnskurar, men nu ska det bli sämre väder. Vi gör ett försök att träffa
Anna och Jan, men regnet tilltar och vi kan inte ta oss ut till dem, så vi fortsätter norrut.
Vi kommer till Portugals största damm och stannar till i Luz och tittar på den. Här fanns en bra ställplats, men vi valde att fortsätta till Monseraz, innan vi stannade för natten.
En annan trevlig stad var Evora, en stad på UNESCOs världsarvslista.
Överallt i naturen börjar det märkas att det regnat en hel del, 8 mars, och att det påskyndat snösmältning i bergen. Floderna svämmar över.
På olika ställen kan man hitta den här typen av källor. De har fint vatten. Här passade vi på att fylla upp vår vattentank.
Fina, grönskande terrassodlingar och i bakgrunden lyser det vackert gult. Vi passerar en del höjder.
I Belmonte upplever vi den tredje omgången av blommande mandelträd.
Väderprognoserna siar om mer regn och det har vi fått nog av, så vi viker av mot spanska högplatån. Här är ytterligare en annan typ av landskap.
Vi tycker att Portugal är ett väldigt vackert land, så vi kommer att återvända hit.
Den 9:e mars är vi åter i Spanien.