Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 7 november 2012

Altea


Här är hur vi åkt från Peñiscola till Altea där vi är nu. Igår var målet Valencia. Vi hade fått tips om en parkering centralt i Valencia från Husbilsklubben. Det var lätt att hitta dit. Valencia är Spaniens tredje stad i storlek, så det var en del trafik.Vi var runt och tittade i den  historiska delen av staden.


Den rundade byggnaden är tjurfäktningsarena och byggnaden till höger centralstationen.


Telefoníca håller till i det här pampiga huset. Telefonledningstornet, eller vad det kan heta, finns kvar i bakgrunden.


Jag måste väl lägga in lite blomsterprakt och inte bara vackra byggnader.
När vi var mätta på byggnader och en del klädbutiker - där blev Lennart trött på en gång - gick vi tillbaka till bilen och for ut mot hamnen. Vi svängde av mot en liten ort El Saler, där vi stod på en ställplats över natten.


Vi var inte långt ifrån L´Albufera, en av de viktigaste våtmarkerna för fåglar i östra Spanien. Vi såg både vita och grå hägrar, samt en del fiskmåsar och en del vadarfåglar, som vi inte är hemma på.


I omgivningarna runt den här stora sjön odlas ris, en tredjedel av Spaniens behov. Här är planterat ris.


Här är riset skördat.


I går var en mulen dag, men inget regn. Idag hade vi regn innan vi kom hit till Altea. Vi parkerar på en ställplats nära havet. Vi har bara en lokal väg som skiljer oss åt. Vi tog en promenad in mot Altea. Åt höger såg det ut så här och åt vänster in mot Altea som nedan.


Det fina med några regnstänk är att det kan ge vackra bilder av blommor.


När vi kom tillbaka till husbilen åt vi en sen lunch. Strax därefter svängde det in en liten Smart med texten Skutesjön på Ställplatsen. Det var Bosse och Monica som kom. De står på en camping i centrala Benidorm och var nu ute på en rekognoceringsrunda i omgivningarna. Vi fikade tillsammans och passade på att smaka av mamma Astas goda kakor!
Senare har vi gått utefter stranden åt andra hållet. Vi trodde det skulle bli regn, men det har vi klarat oss ifrån, även om det blåser. Trots allt har vi det skönt. Nu när klockan är 19:50 har vi 17,2 C ute.

Fler foton med vatten hittar du på NF Water

9 kommentarer:

 1. Lovely photos of a beautiful place!

  SvaraRadera
 2. Va trevligt ni har!
  Jag förstår Lennart väl!

  Här hade vi is på pölarna när jag kom hem vi 6!

  Lev väl

  SvaraRadera
 3. verkar som om det var riktigt trevligt där. :)

  SvaraRadera
 4. Delicious photos. Yes, I love, beautiful Altea. Greetings.

  SvaraRadera
 5. I love seeing the herons coming in for a landing!!!
  And the hibiscus with the water droplets is beautiful!!

  SvaraRadera
 6. Det där "telefonhuset" är verkligen fint... och hibiskusen med regndroppar är helt underbar!
  Ha det gott och fortsätt njuta av livet!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Både Altea och Valencia är väldigt vackra ställen att strosa runt i. Den där Calpeklippan på näst sista bilden har jag klättrat upp på. Tips: Gör INTE det!
  :-D

  SvaraRadera
 8. Calling by from the Nature Footsteps Water Meme, nice selection of compositions for the meme.

  SvaraRadera
 9. Valencia är en fin stad att gå och strosa i och det finns en del affärer att titta i och på också. Men man blir lätt trött på att springa i affärerer också. Är roligare med gamla vackra byggnader och parkanläggningar. Tilltalar något annat i en än köplusten. Det var många års sedan vi var i de trakterna, men det finns mycket som är fint där. Vädret kan man inte råda över, men huvudsaken är ju att det inte är kallt. Dessutom kan man ju äta god fisk och skaldjur när man är nära havet, så det är härligt. Ha det så gott. Kram 3 M

  SvaraRadera