Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 18 november 2012

Santa Pola - en salt stad

Vi har gjort cykelturer i omgivningen. En dag följde vi stranden söderut och kom till saltberg.


Det finns många saltbassänger runt Santa Pola. Man släpper in  havsvatten, som får dunsta och så tar man hand om saltet och lägger det i stora berg innan det går vidare för användning.

De här grunda bassängerna är nu välfyllda med vatten efter en tids regnande. Dessförinnan har vi hört att det inte regnat på 7 månader. Många fåglar och smådjur trivs här.


Under vår promenad på förmiddagen, såg vi 5 flamingos och två vita hägrar samt en massa vadarfåglar. Tyvärr hade jag inte med kameran då, så fåglar får jag visa en annan dag.


Det finns en lång strand och utefter den är det till stor del gång- och cykelväg.


Efter en cykeltur, smakar det gott med kaffe och macka, som här med korv och solmogna tomater. Det här är bevis på att det inte bara blir wienerbröd och andra godsaker.


I går gick vi några timmar på marknaden. Jag har blivit förkyld, så vi laddade upp med 5 kg apelsiner för 2 €, clementiner och grapefrukt, tomater allt för en ringa peng. Jag fyndade också 2 jumprar. Väl hemma tog jag fram akrylfärgerna och målade under markisen. Det var första gången på den här resan.


Resultatet blev så här. Ska jobba vidare med den vid nästa tillfälle.

Senare gjorde Lennart en insats som grillmästare.


Det blev fläskkarre, potatis, god kryddig sås och grönt.


Det var en ljuvlig kväll, så vi satt ute sent och njöt av den fina ljusrampen under markisen. Senare gick vi in och såg Lasse Åbergs film " Stig Helmer Story".

5 kommentarer:

 1. Fin tavla!

  Ha de fortsatt bra!

  SvaraRadera
 2. Det ser gött ut.
  Bra fortsätning.

  SvaraRadera
 3. Oj så mycke fina bilder att titta på så här en måndagmorgon!
  Jag vill sända Dig ett Stort Grattis på Din namnsdag, det är ju Elisabeth idag, så Du får väl hitta några winerbröd som Du och Lennart kan mumsa på!
  Namnsdagskram från mig/Anita

  SvaraRadera
 4. Vad duktig du är som har med målargrejorna, det är väl härligt att ta fram när du får lite inspiration av nya trakter. Det här med saltutvinning har vi sett på många andra platser. Det är rätt kul att se, det är ju samma sak med en del kryddor i Afrika som de torkar uppe på sina hus. Det är annorlunda emot vad vi är van vid. Likaså bergen i bakgrunden, överallt nästan i Spanien. Det är vackert. Kram 3 M

  SvaraRadera
 5. Ser ut som ni satt en ljulist under markisen, som vi gjorde:) Det lyser upp bra. Ha det gott

  SvaraRadera