Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

måndag 1 juli 2013

Dalslands kanal


På ställplatsen vid Dals Långed var vi tre husbilar natten till söndag. Tripp, trapp, trull kan man väl säga. Paret som parkerade med Concorden, var i Gibraltar samtidigt med oss i vintras. Världen är bra liten.


Det finns härlig konst utefter stigen ner till sjön.


Jag ser två bockar som stångas. Vad ser du?
Efter en skön morgon i solen, var det så dags att åka vidare.


Det blev ingen lång körsträcka. Det blev ett långt stopp i Håverud för att titta på slussarna och akvedukten i Dalslands kanal.


Akvedukten var färdig 1868 och konstruerades av Nils Ericsson och fadern Werner Ericson.


Här står Lennart på bryggan ovanför alla slussarna. Vägbron finns i bakgrunden.


När vi kom nerför slussarna var M/S Nils Ericsson redo för en tur och vi bestämde oss för att följa med på en 3½ timmes resa genom slussarna och ut på sjön till Mustafors och så tillbaka igen. Det blev en kanontur i det fina vädret.
Efter middag åkte vi vidare söderut och stannade för natten i Vänersborg.

2 kommentarer:

  1. Vad roligt att ni åkte till Håverud. I mitt tycke Dalslands kanals pärla. Men jag är väl partisk, där växte min far upp och min farfar arbetade i det numera nedlagd pappersbruket, där det nu huserar utställningar, restauranger och allt möjligt med lite variation från år till år. Båtturen tog är upp på sjön Åklången bl.a. som var somrarnas badsjö för mig, Mats, som liten. Hoppas ni uppskattade och trivdes i Håverud. Kram, 3M

    SvaraRadera
  2. Denna sidan av Vänern är en vit fläck på kartan för mig. Jag tror jag har varit i alla kommuner i Sverige utom på den sidan Vänern. Det måste bli någon gång i framtiden. Kram.

    SvaraRadera