Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

tisdag 23 juli 2013

Norra Vi - Mantorp


En morgonpromenad i Norra Vi och sen fortsatte vi på mindre vägar norrut. Rätt snart på resan träffade vi på långhässjor med hö.


Det är en ovanlig syn numera.


Vägen var kantad av en del skog, men här fanns också många små sjöar.


Så småningom parkerade vi vid Torpöns gästparkering. Här har Campingen fem ställplatser för en kostnad av 100 kr/natt. Vi promenerade till Naturum Sommen som ligger vid färjeläget. Promenadvägen var handikappanpassad.


Både till och från Naturum Sommen passerade vi en äventyrsbana. Vi kunde konstatera att det inte var något som lockade oss och det hade det nog inte gjort i unga år heller.


Den lilla färjan tog oss snabbt över sundet för 50 kr.


Så småningom närmade vi oss Mantorp och utkanten av östgötaslätten. Här låg många traktorägg - nutidens långhässjor.


Praktiskt, men inte så vackert som långhässjan.
Vi åkte till Östgöta Camping och parkerade på deras ställplats. Vi träffade tidigare kollegor till Lennart, som kom in till oss på kaffe.


Mats och Annika Löwgren är på semester i Norrköpingstrakten och passade på att åka till Östgöta Camping med sonen Björn. Annars är de numera verksamma med Hammlet Elektronikproduktion i Hammarstrand. Det var kul att träffa dem.


I kväll har vi tagit en promenad och plockat några Såpnejlikor, så nu har vi en god doft i husbilen.

3 kommentarer:

 1. Trevlig resa i gamla kända hemtrakter, har följt er!

  Lev väl!

  SvaraRadera
 2. Traktorägg i all ära, må vara praktiskt, men visst är en riktig långhässja ett bra mycket vackrare inslag i landskapsbilden. Sommen med Torpön är verkligen värt att uppleva, vi har varit där för några år sedan men känner att det är dags att återuppleva bekantskapen. Kram, 3M

  SvaraRadera
 3. Det finns så många fina ställen i vår närhet att upptäcka. Planeringen var just det men fick stå tillbaka för elproblemen. Nu väntar vi på reservdelar och hoppas att de snart kommer så vi kan få ut och åka lite i Sverige när sommaren är som bäst. Håller med om att de gamla långhässjorna var bra mycket vackrare i landskapsbilden än marchmallowsbollarna.

  SvaraRadera