Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

lördag 12 oktober 2013

Dramatik

Efter några dagar med feber och värk, var det så dags att ta en promenad i solskenet.


Vi kom inte så långt. Utanför vårt hus var flera polisbilar och en ambulans.


Många brandmän och två brandbilar fanns också där. Första hissnande magkänslan av att det brann i huset, övergick snabbt till att det är något annat. Brandmännen var inte speciellt aktiva. Blicken gick uppåt huset och en man balanserade på balkongräcket på tredje våningen. Brandmännen hade täckt marken med en stor uppblåsbar "madrass". Av något skäl ville mannen ha uppmärksamhet. Vi kunde inte bidra med något, utan gick vidare.


Vildvinet har fått en vacker röd färg.


Vid strömmen var bladen gula.


Ombyggnationen av gamla kyrkolokalen vid Skomakaregatan till lägenheter går framåt. Vi hör inga svenska röster. Verkar som byggherrarna bara använder personer från våra östra grannländer, på gott och ont.


Andra byggarbetsplatser i centrum är kvarteret mitt emellan Transportstyrelsen och Hötorget.


Där Apoteket Hjorten tidigare fanns bygger nu Lundberg ett nytt hus. Färdiggjutna betongelement läggs på plats med hjälp av stora kranar. Arbetet går fort framåt.

Åter hemmavid igen, var gatan fri från utryckningsfordon och folk. Dramat hade upplösts.


På trottoaren låg en död björktrast - ett annat drama.

6 kommentarer:

 1. Får väl förmoda och hoppas på en lycklig upplösningen i ditt hemmakvarter... lite undrande blir man ju varför... vad får någon till ett så´nt beslut...?
  Bra att du dokumenterar hur det går med om- och nybyggen i innerstaden - själv tar jag mig nästan aldrig dit...
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ajdå. Det är inget vidare när det händer saker sådär. Hoppas att det gick bra för mannen på balkongen...stackars han. Han mådde inte bra. Det är full aktivitet m byggnation hos er. Det är bra. För det verkar vara bostadsbrist överallt. Samma i vår stad. Vi hoppas på lägenhetsbygge, innan vi ska flytta fr huset:). Ha en bra dag. Kram

  SvaraRadera
 3. Det var väl nästan som att komma in i en filminspelning!

  Stackars människa som tar till ett sådant grepp!

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Ojsan, mycket dramatik hos dig. Hoppas det gick bra för balanseraren i alla fall!

  SvaraRadera
 5. En dramatisk början och ett dramatisk slut. Och resten av bilderna är också i min smak. Gillar ju byggarbetsplatser och beundrar alltid logistiken. Å här har man nästan också bara utländsk arbetskraft från öst, vilket är jättekontigt. En anläggningsarbetare börjar nämligen med en ingångslön på över 30 000 kronor. Den lönen borde nog attrahera även svensk arbetskraft.

  SvaraRadera
 6. Minst sagt drama och otäcka saker som kunde hänt.

  SvaraRadera