Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

torsdag 24 oktober 2013

Ellen på nya äventyr


Mamma Asta är feberfri idag, även om hon håller sig inne. Vi valde att starta vår vinterresa. Vi hade packet bilen sedan tidigare, så nu var det mat och blomma, som stuvades in. Ja, lite vatten behövde vi också fylla på.


Tänk att cyklamen, som vi fick från Lennart och Gerd för en månad sedan, fortfarande är jättefin och nya knoppar kommer! Nu får den följa med oss. Få se hur den kommer att trivas i bilen.

Ellen har stått still i en dryg månad, så det kändes lite ovant att åka, men vi tog en fikapaus redan vid Herrbeta, där Lennart även kollade luften i däcken. Så var vi på rull igen!

Lunchuppehåll blev det på IKEA i Jönköping. Vi laddade med en varsin portion köttbullar.


När vi kom ner på bottenvåningen möttes vi av den här skylten. Känns onekligen tidigt, men det är ju förstås snart november!


Det här gör att det känns väldigt skönt att resa söderut. Vi for E4 söderut och kom så småningom till Bengt i Örkelljunga. Vi hade 30 minuter på oss att titta på några nya bilar. Vi är fortfarande väldigt nöjd med Ellen, men kul att titta.
Här stannar vi över natten innan vi fortsätter ner till Trelleborg. Vårt mål med resan är Portugal/Spanien.


10 kommentarer:

 1. Vad roligt att mamma piggnade till. Det är inte roligt när föräldrarna är sjuka på nåt vis när man ska iväg. Hoppas att er resa går bra och att ni får fint väder:) Och att mamma får fortsätta vara feberfri.

  SvaraRadera
 2. Jag längtar också till Portugal, som jag skrivit om flera gånger tidigare. Längst ned till Lagos skulle jag vilja resa och stanna ett bra tag. Kram och ha en trevlig resa, vi följer med, fast på avstånd.

  SvaraRadera
 3. Ja Go tur på er,vi hänger med er på resan förstås !! Men God Jul redan.. Stopp o Belägg!!
  Här öppnar IKEA i morgon och folk köar redan,19.30 på kvällen,Sjukt Sjukt !!!!
  Hoppas mor håller sig kurant nu när ni åker iväg....

  Ha så trevlig resa söderut....Kram

  SvaraRadera
 4. Så härligt för Ellen att få rulla ut på vägarna i Europa.
  Lycka till!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. Åhhhhh så underbart!!! Kan inte vänta på nya äventyr från er! Have a safe trip! Helt underbart att återigen stifta bekantskap med nya orter på er resa... som förhoppningsvis bjuder på bättre mat än IKEAs köttbullar;-)

  SvaraRadera
 6. Lycka till på resan, och tänk att den blomman står sig.
  Ha det så bra
  Gerd o Lennart

  SvaraRadera
 7. Fortsatt trevlig resa!

  Vi lämnar Munkedal i dag och fortsätter sakta söderut!

  SvaraRadera
 8. Ha en härlig resa och ta det lugnt neråt! Roligt att få följa er så småningom.
  Vi stannar i Sverige men rullar till Skåne om en vecka.
  Kram Inger

  SvaraRadera
 9. Låt dig inspireras av det du upplever så att ditt måleri får oss i målargänget att häpna...vi i gänget har tittat på två utställningar, det var bara skräp....vi tillsammans är oändligt bättre!!!
  Tips: låt avtappningskranen vara knappt stängd när ni kör så slipper ni tömma slask/duschvattnet på speciell plats...), OK ett fult tips...men användbart...kram från petter

  SvaraRadera