Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

tisdag 4 februari 2014

Malaga

Idag har vi gjort en bussutflykt till Malaga tillsammans med Siw och Leif.


Från bussen tog jag det här fotot, när vi långsamt passerade igenom en avspärrning, som den lokala polisen genomförde.


Vi åkte till busstationen och därifrån var det inte långt till gamla stan i Malaga. På vägen dit passerade vi en parkanläggning, där man planterat ut massor med lejongap. Jättefint!


På andra sidan gatan träffade vi på en bekant staty, som vi förstås var tvungna att föreviga oss vid. Du känner väl igen H.C. Andersen. Så här på morgonkulan är det ingen värme i luften, utan jackan var god att ha på över tröjan.


Katedralen påbörjades 1528 har många stilar. 1765 lämnades det andra tornet, då pengarna tog slut. Katedralen fick öknamnet La Manquita - den enarmade.


Vi värmde oss med Cafe con Leche och en hög med nygjorda frityrringar - curros. Att doppa dem i socker är gott, men det gäller torka av sig flottet på fingrarna efteråt! Solen kom fram och vi fortsatte strövtåget i gamla stan.


En kyrka som var väldigt glittrig och utsmyckad med åtminstone åtta Madonna-altare var Iglesia de los Mártires. Här ett foto på högaltaret.


Vi fönstershoppade en hel del, bl.a. de här vackra flamenco-klänningarna. De fanns i alla storlekar från liten flicka till storvuxen kvinna. Skulle så gärna vilja prova en, men tur/synd att man inte har användning för någon.


Vi gick förbi en kul bänk, men här var vi fortfarande allerta i benen, så vi provsatt aldrig.


Någon timme senare hade vi behov av vila och mat. Då tog vi in en varsin paella. Det smakade riktigt gott.


Sen tog vi oss ner mot hamnen. Här gäller det att använda övergångsställen, då trafiken är intensiv.


Där gick vi under en modern och otroligt vacker "pergola" . Tyngdpunkten på tak-konstruktionen låg på olika ställen, så det gav ett vackert böljande skuggmönster.


Träden med de underbara gula små bollarna har börjat blomma. Förra året kallade jag dem någon sorts mimosa och det håller jag på fortfarande. Fick kommentaren att det var Acacia, men bladen liknar inte acacians, så ... är det någon som vet? Vilket fall som helst är de väldigt vackra.


Det fanns svårfångade gröna papegojor i grenverken.
Många intryck blev det, innan det var dags för återfärd med buss till Ricón de la Victoria. Bussresor är billiga både i Spanien och Portugal. Resan kostade 3,3 € t.o.r./person. Vi tackar för en trevlig dag!!

5 kommentarer:

 1. Ja tänk nu har jag varit i Malaga också - tack vare dig! En kollegas syrra har bott där i många år och trivs förträffligt, vilket jag förstår av din fina bildkavalkad!
  Älskar att följa med dig på era resor.

  SvaraRadera
 2. Verkar ha varit en bra utflykt ni mådde gott ser vi! H C Andersson var en stor resenär också, vi träffade på en staty av honom i Solvang, Californen, USA man kände sagohistoriens vingslag då! Gröna små papegojor har vi i trädallén intill campen, dom är ganska skräniga emellanåt vid sin e m flygning ;-)

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig utflykt. Glittriga kyrkor gillar jag..men det är ju vardags-glitter:-)). En flamenco klänning skulle man ha. Snyggt:). Läcker parkbänk o söt papegoja också. Du bjuder alltid på så fina bilder. Känns som man är med på resan:). Ha det fortsatt bra. Kram

  SvaraRadera
 4. Vilken trevlig utflykt. Att sitta på den där bänken och lukta på blommorna ser härligt ut.

  SvaraRadera
 5. Det känns så somrigt, vackra blommor, utefika och fåglar, vad ni har det bra. Kram & Njut

  SvaraRadera