Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 13 april 2014

En vecka hemma

Tiden går fort. Nu har vi varit hemma en vecka! Förstås en sanning med modifikation.


Vi har försökt vara lika aktiva som under vår resa, d.v.s. vi har fortfarande målet att gå 10 000 steg om dagen. Nu utforskar vi Norrköping på nytt. En del har hänt under vår bortavaro. Det här huset på Hantverkargatan börjar se färdigt ut.


Ett nytt hus håller på att ta form, där Apotek Hjorten låg tidigare.


Vi gjorde också en tur till Linköping och hälsade på yngsta barnbarnet med familj. Där passade vi på att gå en runda mellan två broar över Kinda kanal. Det var en regnig dag, men det besöket var en lisa för själen! Behöver jag skriva att farmor drog vagnen?


I en slänt på tomten växte massor av en skilla-variant, som lite grand påminde om en hyacint i uppbyggnaden.


I torsdags morse sken solen och jag gick med lätta steg till mina målarkompisar på Hemgården.


Jag har i bara tecknat några gånger under vår resa, men nu kom akrylfärgerna fram igen. En kick att möta de andra och se en del av deras alster.


Vid hemgården står magnolia-trädet skyddat och där har blomknopparna precis spruckit ut. Ljuvliga blommor!


Vid Strömsholmen och på några andra ställen i stan har påskdekorationer kommit upp.


Körsbärsblommorna börjar också slå ut i skyddade lägen!


Igår var vi åter till Finspång och påskpysslade samt tog en tur till en lekpark. Men så var det ju också lördag, så den här hönan la en hel del små goda godisägg till stora systern. Lillebror fick nöja sig med en bok och det var han nöjd med.

6 kommentarer:

 1. Vilka roliga påskfigurer på åkern!
  Ha en fin söndag :)

  SvaraRadera
 2. Så fina bilder från Norrköping och de där påskdekorationerna var ju roliga. Jag har aldrig sett något liknande. Och magnolian har redan börjat slå ut! Det finns ett par ganska fina exemplar här på Odvalds, jag får ta mig en vända och se hur långt de kommit. Annars finns det ett stort vackert träd i Botaniska trädgården i Visby och det var fullt av knoppar när jag var där senast.
  Ha en fin påskvecka!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Tänk vad det hinner hända en del medan man är borta..nya hus kommer fort upp:) Påskfigurerna gillade jag. Läckra:) Kram

  SvaraRadera
 4. Vilka käcka Påskfigurer som gjorts av riset, har aldrig sett sådana tidigare.
  Förstår att det är mycket som hänt medans ni varit borta, ni kommer snabbt upp i era 10000 steg när ni ska utforska området.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Inget fel p¨å ditt inlägg från hemmaplan heller måste jag säga. Ser fram emot lite sightseeing i Norrköpingtrakterna. Å Magnolian var ju sååå vacker.

  SvaraRadera
 6. Måste vara blandade känslor att komma hem igen efter en så lång resa. Fina bilder från Norrköping o Linköping. Vår dotter bor i Linköping och det är verkligen vackert att promenera längs ån. 10000 steg om dagen är en bra måttstock. Jag glömmer sätta stegräknaren på paus ibland när jag rider och hux flux är jag uppe i 25 000 steg :)

  SvaraRadera