Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

tisdag 29 april 2014

Torsdagsgruppen

Idag har Torsdagsgruppen varit samlad på Hemgården i Norrköping. Jag vet att det är tisdag, men vi har varit där och hängt tavlor. Vi ska ha utställning under maj månad fram t.o.m. den 13 juni. Tavlorna hänger i caféet, som är öppet mellan 9.00 - 16.00 på vardagar. Där kan du titta på tavlorna och samtidigt smaka på gott hembakat bröd till en kopp kaffe eller te.


Jag har bl.a. med min senast målade tavla, "Portugals mjuka kullar" i akryl.


Margareta Färnstrand har med 4 oljetavlor: Rödhake, Får på bete, Tulpaner och Änglar. Yvonne Lång bidrar med ett Stilleben och en landskapsbild där dimman lättar. Ulla Carlsson har målat en landskapsbild och Hönor. Peter bidrar med "Jag är på väg till kolonin". Rut Palm har gjort tuschteckningen.


På en annan vägg hänger Marie Nedstrand tre tavlor i blandteknik.


Rut Palm har gjort en fruktkorg och


Peter Sedin har en abstrakt olja där man kan se mycket.


Flera väggar och flera tavlor. Här är mina fyra små akryltavlor och en oljetavla, Mandelblom av Yvonne. Kom till Hemgården i Norrköping, så kan du se flera tavlor liksom ovanstående, men med mer rättvisa åt tavlorna än vad fotografierna ger.


5 kommentarer:

 1. Din tavla "Portugals mjuka kullar" är fantastisk!!!!!

  SvaraRadera
 2. Här var valet lätt som en plätt: din tavla med kullarna hamnar på plats 1 följd av dina miniaturer (speciellt de blåa) åsså tavlorna som hänger till vänster respektive höger om Portugaltavlan.
  Jättefin utställning och jag hoppas att du säljer dina tavlor!

  SvaraRadera
 3. Wow, vilka häftiga tavlor. Lycka till med utställningen!
  /SA

  SvaraRadera
 4. Tack för din vernissage! blir faktiskt riktigt sugen på att plocka fram mina undanställda tavlor igen som nu har gett oss nödvändig vila för denna gång, spec jag själv behöver en paus emellanåt från konsten på väggarna hemma, man ser den med andra ögon efter en paus :-)

  SvaraRadera
 5. Måndagsgruppens akvarellister hade terminsavslutning idag och då passade vi på att beundra de fina bilderna.

  SvaraRadera