Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

tisdag 28 oktober 2014

Hasselt, Belgien - Marcoing, Frankrike


Under natten var vi 5 husbilar på parkeringen utanför idrottsplatsen i Hasselt. Vi fixade vatten och toa innan vi fortsatt åka sydväst genom jättevackra landskap.


Dagen började med sol


över stora fält och åkrar.


Det finns mycket betodlingar i trakterna och nu är det tid att ta upp dem.


Vi mötte många traktorer och långtradare med betor. Vi befinner oss här på en "högplatå"ca 250 m.ö.h. mot tidigare -5 i Holland. Vid 10.30 började det bli mer disigt och det blå på himmelen försvann.


Staden Namur ligger fint vid floden Meuse, Maas i Holland. Här stannade vi och det blev bl.a. tid för fika.


Vid Namur svängde vi upp från dalgången på mindre vägar och det blev både backe upp och backe ned. Här var det 9 graders lutning ner till staden. Kartans grönmarkering är värd att följa. Verkligen vackra vyer. Men det har varit fint, även på vägar som inte varit grönmarkerade.


Vi kom över gränsen till Frankrike vid Hestrud.


Vi svängde av från väg D962 till lilla Beaurieux. Där tog vi lunchpaus och en promenad i omgivningen. Då hade det blivit helt övermulet och en aning vind. Som max hade vi 15 grader, den temperaturen var tydligen i Stockholm idag! Vi hade tänkt stanna här, men vädret gjorde att vi fortsatte ett stycke till västerut.


Stoppet för natten blev på ställplatsen i Marcoing sydväst om Cambrai nära kanalen St Quentin. Här finns 6 platser och Ellen blev den 6:e husbilen. Det finns 4 platser med el. Vatten, tömning och el är gratis. Här står tre engelska, en fransk och två svenska husbilar. Sven var förste svensk vi träffat på sen vi kom till Danmark.


Vi tog en runda på stan och köpte nygräddad baguette hos bagaren. Den var fortfarande varm när vi kom åter till Ellen. Den smakade bra till varm löksoppa senare på kvällen.

6 kommentarer:

 1. Fin resa ni är på söderöver !!
  Kul att följa er på bloggen!

  Ha det så gott....Kör lugnt

  SvaraRadera
 2. Tjusiga bilder, följer er på er resa. Ha det bäst!

  SvaraRadera
 3. Ni har verkligen kört genom vackra landskap...det ser jag:) Kul att få följa med...genom bloggen:)

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt vackra bilder. Ha en fortsatt trevlig resa ....

  SvaraRadera
 5. Vackert är det och härlig temperatur har vi!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Kul att få följa Er resa!! Marianne

  SvaraRadera