Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 29 oktober 2014

Marcoing - Nonancourt


Dagens tur har gått sydväst genom Frankrike. Frontlinjer under 1:a gick här omkring. Vi har passerat åtminstone 10 krigskyrkogårdar.Vi stannade och tittade vid en av dem, en brittisk.


Påfallande många gravar innehöll unga soldater och det var också många okända, som stupat. Under första världskriget beräknar man att 16 miljoner människor dog och att 20 miljoner blev skadade. Så klart det måste finnas många gravplatsser. Så kom 2:a världskriget och siffrorna steg. Verkar inte som om vi lärt oss något av dessa två krig. Nu går ekonomin återigen knackigt, arbetslösheten ökar och nationalismen frodas i samma takt. Står vi på 3:e världskrigets rand eller ?


Även idag har vi sett många spännande hus, både äldre och nyare.


Lennart kör Ellen för det mesta, men jag har som mål att köra varje dag. Idag körde jag när vi skulle igenom "stadporten" i Gisors. 4 meter hög var inget bekymmer, men 250 cm bred  kändes trångt. Men vi kom igenom med backspeglarna i behåll. Jag sträckte på mig lite extra efteråt, även om jag var svettig under armarna.


På förmiddagen var det mulet, men sen kom solen och så några enstaka regnstänk. På em kom värmen. Vi har passerat många stora fällt med betor och grönsaker, fruktodlingar, nyplöjda och nysådda gärden. Det är en väldig aktivitet med traktorer, även utefter vägkanter, där man klipper gräs och gör fint.


Även många planteringar får penséer eller  eller som här primula.


Vi har stannat för natten på ställplatsen i Nonancourt, som ligger i anslutning till det här huset. Det är en ställplats för 4 husbilar. Här finns tömning och påfyllnad av vatten och ett uttag för el, som vi fick. Allt är gratis. Staden är charmig med en del korsvirkeshus, som fått en rejäl lutning.
Det är trögt att lägga upp bilder, så ni får tänka er husen.


9 kommentarer:

 1. Fick faktiskt googla orterna, som jag aldrig har hört talas om. Nu är jag uppdaterad. Det är så himla kul att följa era turer genom Europa. Man lär sig sååååå mycket!

  Grattis till succén med att köra Ellen igenom "stadporten" i Gisors. Det var bra gjort! Duktig tjej:-)

  SvaraRadera
 2. Bra att du också kör husbilen! En del av oss kvinnor törs/får ju inte och det är jättesynd. Rätt var det är kan ju mannen drabbas av ryggskott eller nåt och då står man ju där....
  Ha det fortsatt härligt
  Kram

  SvaraRadera
 3. Många bra ställplatser hittar ni!

  Gratis är gott!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Det är väldigt intressant att få följa med på resan så här. Det är många "platta" landskap ni hittills passerat på denna route och inte så mycket skog.

  SvaraRadera
 5. Världskrigets spår är trots allt intressanta, vi ska ALDRIG glömma, såå många som offrade sina liv och för vad? Men som du visar så blommar det vackert här o där för dom o för oss så man inte kraschar ihop helt :-}

  SvaraRadera
 6. mange fine stellplasser i Frankrike som er billig og noen helt gratis..Frankrike er nesten bedre på stellplasser eller Tyskland.fine bilder ni har.Ni må fortsatt ha en fin resa

  SvaraRadera
 7. Har full koll på er resa. Ja jag fölger med på kartan var ni far fram.
  Krig får vi hoppas att vi sliper i dessa trakter.
  Må br
  Nisse

  SvaraRadera
 8. Vilka fina platser och ställen ni passerar. Man nästan ser att det döljer sig många speciella händelser och mycket historia bakom bilderna.

  SvaraRadera
 9. Det är såå härligt att ni är på rull igen ! Jag får så många bra tipps på resvägar och bilderna är så fina så jag längtar efter att få följa er i spåren :-)

  SvaraRadera