Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

fredag 24 oktober 2014

Varberg - Grenå - Flensburg


Lite blåst, gjorde att jag satt rätt så stilla på båten. Jag kände av ett lätt illamående. Men det gick snart över, sen vi kommit på fastlandet igen.


Det var grönt efter vägarna, men ett fint regn har följt oss i stort hela dagen, även om det varit varmare - som mest 18 grader.


Diset gjorde att de fina omgivningarna försvann in i ett töcken. Vi valde motorvägen söderut efter Åhus, E 45. Det var en hel del trafik.


Här närmar vi oss gränsen till Tyskland.


Vi svänger av in till Flensburg, med sikte på ställplatsen i småbåtshamnen. På väg dit stannade vi vid DEKRA och fick en miljöskylt till Ellen.


Vi parkerade Ellen och tog en promenad längs kajerna in till centrum. Vid småbåtshamnen var det full aktivitet med båtlyft!!


Lite längre in i hamnen var det inte många båtar kvar. Stadens centrum syns i bakgrunden.


En fiskmås håller balansen på en pollare.


Vi valde att inte trängas i centrum, utan gick tillbaka till Ellen. Då hade det kommit ytterligare en bil. Sen vi boat in oss i Ellen, fick vi sällskap av ytterligare fyra bilar. Den här platsen är gratis, men saknar all typ av service. En trevlig promenad och cykelväg in till centrum. T.o.r. blev det för mig ca 7000 steg.

14 kommentarer:

 1. Jag har gjort den mardrömsresan en gång, Varberg - Grenå, med lastbil och släp. Då blåste det 20 sekundmeter i hamnen. Lastbilen kedjades fast med kätting i golvet. Jag gick ned till bildäck för att hämta något i hytten. Då trodde jag att lastbilen skulle välta på mig och sprang därifrån. Jag kräktes hela natten, fy vad hemskt det var. En sådan natt skulle de lagat kvar i hamn. Kram

  SvaraRadera
 2. Trevligt att vara på väg i år igen söderut förstås!
  Vi kommer också om några år framåt!

  Ha det gott o trevlig resa/Kram

  SvaraRadera
 3. Bra, då är ni på väg söderut. Med tanke på vädret här hemma stack ni precis vid rätt tidpunkt, även om dina bilder är lika gråa som det ser ut här.

  SvaraRadera
 4. Om två år är vi också med söderut.
  Jag följer er resa och önskar er lycka till.

  annika

  SvaraRadera
 5. Visst känns det härligt att vara på väg söder ut igen. Vi har också haft en hel del blåst och regn på vår färd mot Grekland. Den ställplatsen har vi också stått på, men även då dåligt väder. Ska bli kul att följa er igen. Kram och ha det gott.

  SvaraRadera
 6. kul at ni er på tur søderut igjen vi følger med era god tur videre

  SvaraRadera
 7. Så skönt att vara på väg igen
  Kram

  SvaraRadera
 8. Trevligt att vara på väg......här är varmt och skönt väder........

  Välkommen ner till värmen!

  SvaraRadera
 9. Regn och rusk har vi även här hemma. Det är många husbilar ute denna helgen här i Lundåkrahamn. Nu är de vinterdäck som ska på för våran del ska bli härligt att vara hemma i vinter.
  Mv Nisse

  SvaraRadera
 10. Nyfiken på vart ni åker och följer med er på bloggen.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Det är fantastiskt bra att inleda ett inlägg där man ser rutten som det handlar om. Det skulle jag vilja lära mig hur det går till.

  SvaraRadera
 12. Behöver man en miljöskylt? Kostar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du behöver en miljöskylt om du ska åka in i vissa städer, med miljökrav i Tyskland. Vi betalade ingenting för skylten hos DEKRA i Flensburg. / Elisabeth

   Radera