Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

lördag 20 maj 2017

Venedig i sol och regn


I går gick vi över Rialtobron och följde folkmyllret en bit, innan vi vek av på mindre gator. Mycket turister är det och än är det ingen högsäsong!


Vi passerade över många smala kanaler och genom smala gränder. Ibland blev det vägs ende och då fick vi gå tillbaka och ta en annan väg, precis som om vi gick i en labyrint!Inne i den här basilikan vilade vi benen under tiden vi lyssnade på meditativ musik, samtidigt som personer gick runt i en labyrint byggd av stora stenar av rosenkvarts - en del av bienalen! En väldigt behaglig stund.Vi tittade på många byggnader, installationer och utställningar. Vi hade behov av att sitta mer en en gång. Här blev det tillsammans med varsin glass-strut.


Även om en hel del hus behöver ha stöd, så var det nog inte därför de här händerna fanns där. 


I går gick vi två rundorna och vilade en stund på hotellet mellan promenaderna. Tillsammans med kvällspromenaden åt vi middag och lyssnade på en utomhuskonsert av några philharmoniker. När vi närmade oss hotellet lyste det vackert från restaurangen med fina speglingar i vattnet.


Dagens mål var Peggy Guggenheims Collection. Vi kom inte långt förrän det började regna och på några minuter öppnade sig himlen. Som tur var fanns det ett fik i närheten där vi satt och väntade tills det mesta var förbi. Obs, kyrktornet lutar. 


 En vacker entré till en otrolig konstskatt!


Där museet är, var ett av hennes hem. Vackert beläget och med en mängd verk av kända konstnärer. Salvador Dalí är en av mina favoriter. Här en närstudie av en del av verket.


Vi droppade in på många andra utställningslokaler, som tillhörde bienalen. Jan Fabre hade gjort mycket i glas och ben. En del var makabra. Det gamla klostret var en bra lokal att visa alstren i!


Vi var ute till santa Maria Della Saluten och tog därifrån ett kort mot Marcus platsen. Färgen på himlen var definitivt bättre i torsdags!
Jag har fotat massor med kort med mobilen, men det går segt att få upp dem, så det blir inte fler idag.

6 kommentarer:

 1. Vi är inga storstadsmänniskor, men visst är det ett fantastiskt byggnadsverk och imponerande att se. Ha det gott på resan!

  SvaraRadera
 2. Verkligen kul att se bilder från Venedig.

  SvaraRadera
 3. Nu längtar jag tillbaka ännu mera 😄Kram

  SvaraRadera
 4. Suveränt att följa med er och minnas mitt besök i Venedig i "ungdomen". Det mesta verkar vara sig lik, dock inte händerna och den otroligt läckra gröna baggen. Dom fanns inte där då.

  SvaraRadera
 5. Så vackert, detta står på vår lista. Ha det gott, kram 😎😎🐕🐕

  SvaraRadera
 6. De där händerna har jag inte sett. De var lite roliga :)

  SvaraRadera