Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

tisdag 5 februari 2019

Umgänge med vänner


På förmiddagspromenaden i söndags, var den här dubbla hibiskusblomman nyutslagen.


På eftermiddagen kom Irma och Siggi.


Palmerna skuggade en del, så det var skönt sitta på altanen i solen. Det blev en middag inspirerad av en del från boken "Luciasmat" av Mona Samoiel Tihane. Länken går till Adlibris.
Vi tyckte alla det var gott med linssoppan, shorbet adas som förrätt, persiljesallad tabboleh och därtill stekta kalkonskivor med rostade rotsaker samt en yoghurtsås.


Det blev en skön kväll även sen solen dalat.


På gårdagens förmiddagspromenad, blev det ingen blomma fotad, men väl en gammal Citroën, en gangstercittra! Visst är den läcker!


I går gjorde jag en ny sats med filmjölk. Jag gjorde på tre liter. Den ska jag strax tömma upp på flaskor.


På eftermiddagen promenerade vi till Playa del Inglés och till Elisabeth och Jussi. Där bjöds vi på en smakrik paj och grönsaker.


Efter att ha ätit oss riktigt mätta introducerades vi i ett nytt spel, Rummikub. Jussi lärde Lennart och vi "Elisabettor" höll i hop. Efter fyra omgångar började Lennart och jag  förstå lite grann, men det går åt många spelvändor innan vi kommer i nivå med vårt värdpar. Stort tack!!


Jag kunde inte motstå deras söta pelargon!


I går var det Kalima och vindarna österifrån fortsätter i dag också. Nu på eftermiddagen har det lättat en del. Synd om alla som har astma eller liknande besvär, då det är mycket små partiklar som far omkring i luften.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken vacker pelargon!!
/wera

JoY sa...

Hibiskusens aprikosa färg var väldigt fin.
Maten du lagar från den boken verkar spännande, den ska jag nog köpa. Tänkte pröva rätten med vitkål och getost, som du visade för ett tag sedan.
Harmatta, sa vi när jag bodde i Liberia och sand-dis-vindarna kom in, inget vidare.
Soliga snö kramar

Ingrid sa...

Kalima är inte trevligt, men för övrigt ser ni ut att leva livet glada dagar. Det är så klokt gjort av er!!
Kram, Ingrid

BP sa...

Vilket härligt pensionärsliv ni lever! Härligt väder och suveräna bilder på blommor som du ju är så förtjust i. Kan nog inte bli mycket bättre antar jag.

Kors och Tvärs sa...

Det var en riktigt fin merca