Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

lördag 29 december 2012

Lördag är marknadsdag

Så var det lördag igen och dags att förse sig med veckans behov av grönsaker, frukt, oliver mm. Det blir många påsar. Idag tog Lennart cykeln, så vi kunde fylla cykelväskorna.

Senaste tiden har det fejats mycket. Det känns som om man förbereder inför nästa turistsäsong. Dessutom har man varit flitig att klippa häckar och buskar. Jag har hunnit med att fotografera några fina bougainvillea, eller vad tycker ni?


De finns ju i så många vackra färger. Från lila till orange och


och olika röda nyanser.


Att många av blommorna fallit för häcksaxar gör inte så mycket. Det är definitivt lättare att komma fram på smala trottoarer och det kommer snabbt nya knoppar, som säkert överträffar de gamla grenarnas knoppar i härlig blomning.

4 kommentarer:

 1. Vackra blommor!

  Här har vi regn och smutsig snö!

  Lev väl!

  SvaraRadera
 2. härliga färger, längtar efter att våren gör sitt inträde här med med blommor o grönt!

  SvaraRadera
 3. Älskar dessa marknader och myllret. Minns senast i Benidorm (stor marknad på onsdagar). Vi ville köpa fem clementiner och två bananer. Killen bara stirrade på oss och tyckte att vi inte var kloka. Sedan fyllde han två plastpåsar full med frukt och vägrade att ta betalt. Allt under ett kilo var liksom inte värt att ta betalt för.
  Grattis till sol och 15 härliga grader. Här är det 2,6 plusgrader och det töar - inte mig emot!

  SvaraRadera
 4. Att de pysslar, putsar och grejar är nog inför nyår. Det är ju den absolut största helgen i Spanien och folk går man ur huse för att fira tillsammans, ung som gammal. Vi har firat flera nyår i Spanien och det är en upplevelse och de brukar ha enorma fyrverkerier. Sista gången var i Nerja för 3 år sedan. Vi var ett gäng som gick tillsammans ner till "Europabalkongen" där de stora festligheterna var. Köpte små burkar med vindrutor i vin 12 st. De skulle man ta vid tolvslaget, en för varje slag på klockan. Lustigt, men vi gjorde som spanjorerna. Ha det så kul och kall bli kul att höra hur det blev. Gott slut och Gott Nytt År! Kram 3 M

  SvaraRadera