Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 19 december 2012

Torreveija

Igår morse tog vi bussen till Torrevieja. En solig och fin dag. Vi började med att ta oss ner till strandpromenaden och tog en kaffe på en uteservering.


Därifrån upptäckte jag den här kvinnan på sin bänk. "Ama de  Casa" har visat den på sin sida. Kunde förstås inte motstå att titta på vad hon såg längtansfullt efter.

Vi gick ut på piren och fick en fin blick över strandpromenaden.


Åt andra hållet var "småbåtshamnen". Här en vacker tremastare.


Vi hittade en Gaudi-inspirerad bänk.


Vi gick upp i stan och kom till en park framför kyrkan. Här hade ungdomar gjort "granar" i olika material.


I bakgrunden skymtar det vackra landskapet, som är uppbyggt med olika historiska berättelser - en del från bibeln och andra från trakten häromkring.


Vi gick också in och tittade på kyrkan. Katolska kyrkor har många altare och Maria har en mycket mer framträdande roll än i protestantiska.


Härifrån gick vi till Plaza de Oriente.


Vid det här laget började vi se oss om efter matställen. Det blev så att vi sökte oss ner till strandpromenaden och stannade för en Buffé-lunch på "de Bassus". Det kan vi rekommendera!


På väg mot busscentralen fotade jag den här graffitin. Läcker eller hur?

Strax innan busscentralen höll polisen på att forsla bort en felparkerad bil. Jag har aldrig tidigare sätt hur lätt det var ha få bort en parkerad bil, med handbromsen åtdragen.


Åter på campingen bjöd Inger och Jerry på nyhemkommet vin från en bodega 9 mil härifrån. Det smakade mycket bra.
Senare på kvällen var det dags för Bingo-spel. Inte klokt, så jäktigt det kan bli! Turen var på vår sida igen. Jag vann på en full bricka. Den här gången 16,5 € och Lennart vann ett paket på en rad. En på alla sätt trevlig dag!!

Flera foton med vatten hittar du på NF Water

13 kommentarer:

 1. Tackar för dessa somriga bilder!!! Tur att jag äntligen hittar till dig varje dag - får lite värme i mig om man säger så - tinar upp liksom.
  Vi åkte också en sväng ner till Torrevieja i oktober. Orten är ju verkligen "svensktägd" om man säger så - en svensk koloni.
  Vi var lite besviken, speciellt över stränderna. Mycket bättre och längre i Benidorm, Finestrat och Alicante tyckte vi då.
  Följer också AMAs blogg å hos henne är stränderna alltid sååååå stora. Irl är dom ju pyttesmå...
  Japp å graffiti är nog Costa Blancas "hedersmärke". Älskar den faktiskt, då de flesta verken är riktigt proffsiga - jämfört med klottret här iaf.

  SvaraRadera
 2. vilka roliga prylar och utsmyckningar de har där. Kull at du delar med dig. :)

  SvaraRadera
 3. Vad tittade hon på?

  Fina soriga bilder!

  Lev väl!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett underbart medelhav. Fast jag tror nog hon tänkte på någon som skulle komma sjövägen:-)

   Radera
 4. Kul med lite utflykter, härlig staty vid vattnet.

  SvaraRadera
 5. Där kände jag igen mig minsann :-) Synd att vi inte sprang ihop.

  PS: Den där båten (tremastaren) användes när dom spelade in Onedinlinjen, om du minns den serien :-)

  SvaraRadera
 6. Så härligt ni har det, det går verkligen inte någon nöd på er. Och vinst igen - Grattis!

  SvaraRadera
 7. Vad fint, skönt och soligt ni har det. Jag längtar!! Hoppas ni njuter ordentligt nu och ta hem lite sol och värme sen när ni kommer.
  Ha det riktigt gott nu och GOd jul på er!

  SvaraRadera
 8. Varje gång jag tittar in här tänker jag att jag borde titta in oftare! Men jag kan inte hitta den här bloggen på Bloglovin, där jag följer alla andra bloggar som jag läser. Om ni har lust att lägga till den där vid tillfälle underlättar det för en del av oss, som väljer att läsa bloggar så! :)
  www.bloglovin.se

  SvaraRadera
 9. Håller på att packa för att åka norrut till gården. Jag längtar dit till tystnaden - ska bli sååå skönt!

  Gaudiinspirerad bänk är snygg! Flängde runt i Barcelona och besökte i princip allt han skapat där.

  SvaraRadera
 10. Idag skall det ju vända sägs det. Men det är kolmörkt ute idag också. Vi tar till Ronneby över helgen men är hemma på söndag igen. Vilken fin utflykt ni gjorde och jättefina bilder. Det ser så fint ut. Ha en trevlig helg. Kram 3 M

  SvaraRadera
 11. Hej på er!

  Ni verkar ha det kanon där nere, varmt och skönt. Här är det kallt med ganska mycket snö. Vi önskar er en riktigt skön jul och nyår. Vi åker till Skärblacka på julafton och firar ihop med far och bror. Kram Gunilla o Peter

  SvaraRadera
 12. Ni verkar ha det toppenskönt! Njut av att ni slipper skotta snö eller halka omkring på isiga trottoarer - för så har vi det här. Men vi är glada åt vår braskamin och sitter vid den på kvällarna, ibland med lite glögg att dricka. I morgon åker vi till Östergötland för att fira jul med barn och barnbarn och det blir förstås jättemysigt. Vi önskar er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
  Kram Lena och Björn i Timmernabben

  SvaraRadera