Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

tisdag 22 januari 2013

Skärblacka

I går var det en riktigt grå dag. Vid lunch for vi med bilen till Skärblacka och där kom kameran fram. Man skulle kunna tro att det är svart/vita foton.


Det var lite öppet vatten runt Blacken.


Vi var till mamma och pysslade om henne. Lite mindre har hon blivit på de här månaderna, men fortfarande är det krut i gumman. Hennes orkidéer började blomma igen under advent.


Jag kan "se bruden" i blommans mitt, gör du?


Den här sorten har mindre blommor, men är också vacker.

Idag har det varit soligt och kallare, runt -10 C. Jag var och hälsade på Barbro, men glömde kameran hemma, så några soliga vinterbilder får ni inte se.

7 kommentarer:

 1. Så typiskt att visa upp "tråkbilder" å sedan glömma kameran när äntligen solen kikar fram.
  Men det gör inget -snart får jag ju se en värmande sol igen;-)

  SvaraRadera
 2. Så ovant det måste kännas att vara hemma nu i kylan, men det måste vara roligt för din mamma att få träffa er lite. Och så fina hennes orkidéer är.

  Just nu har vi nästan fjorton grader kallt.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Så fina orkidéer och jodå, visst ser jag bruden :) Trist att glömma kameran när solen äntligen lyser - bara att hoppas på någon mer solig vinterdag innan ni återvänder till varmare breddgrader.
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Trevligt att träffa nära och kära och påminnas om hembygden!
  Lyckliga ni återvänder sedan till värmen

  Lev väl!

  SvaraRadera
 5. Vackra bilder på de underbara orkideérna som värmer och lyser upp, mina vilar sig nu! Ni kom verkligen hem till kontrasten mellan värme och kyla, tänk vad Ni kommer att uppskatta värmen när Ni återvänder till Er kära Ellen!
  Kram från mig till Er båda!

  SvaraRadera
 6. Det övergick verkligen till färgfoton när orkidéerna kom i bild :-)

  SvaraRadera
 7. Tycker inte fotona är dåliga som du säger. Det är väl snarare så här det ser ut när inte solen är framme här i Sverige, den här årstiden. Bara att acceptera vare sig man vill eller ej. Men här har vi haft strålande sol idag, men väldigt kallt. Vi har massor av orkideér som blommar här i fönstren, vilka är en glädje för själen med sina enormt vackra blommor.. Hoppas ni inte fryser ihjäl nu när ni har lite välbehövlig social kontakt som väl är riktigt mysigt. Kramar från 3 M

  SvaraRadera