Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 27 februari 2013

Ponta de Sagres


Nu hänger vi vid en bardisk på restaurang Mar á Vista i Ponta de Sagres och lånar deras wi-fi, samtidigt med att vi dricker kaffe.
Vår lilla kamera har vi inte fått igen, men som tur var hade jag tankat ur bilderna kvällen innan och nu blir det systemkameran,som vi använder.

Vi har förflyttat oss korta sträckor senaste tiden. Det finns många fina byar att stanna i. I morse lämnade vi ställplatsen i Portimão. Där stod vi två nätter.


Första eftermiddagen gick vi hela strandpromenaden. Det var fiffigt ordnat även här med breda trädäck / träspänger att gå på, så man slipper få sandalerna fyllda med sand. Vi hade soligt och fint, men vinden är kall, då den kommer från havet.
Igår gjorde vi en cykeltur in till staden och följde en markerad rundtur. Bra cykelväg!


Det finns mycket lekparker, både i Spanien och Portugal. När jag fotade det här kortet tänkte jag på dig Noelle.

I dag for vi förbi Lagos och tog oss direkt ut till Ponta de Sagrés. Vi har gått runt i fortet och på udden utanför. Här är också väldigt välordnat både för handikappade och barnvagnar.


Här sitter jag på Portugals sydligaste udde. Solig och lugn dag, men det är ändå en del vindar och höga vågor.


Vi frikampar här i natt och far vidare i morgon. Just nu vet vi inte vart!

4 kommentarer:

 1. Just den sista bilden väcker många minnen. För fem minuter därifrån åt vi världens godaste men samtidigt konstigaste måltid. Dör ingick liksom allting och maten bara fortsatte att komma in.
  Som sagt fem minuter till vänster om man kommer från havet, en restautang som ligger lite "indraget" från gatan.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Oj vad ni far! Här är det tö och jag längtar efter att åka iväg med vår husbil!
  Jag sitter och tittar ut och i fågelbordet hålls domherren på att äta lite mat så än dröjer vintern kvar.
  Kram och ha det så gott på er framfart ute i Europa!
  Inger

  SvaraRadera
 3. Vilken frihet med husbil!

  Vi skall vidare men vart? Det får vi se!

  Lev väl!

  SvaraRadera
 4. Har sett bilder tidigare från det här fortet. Det är bara ett ställe som vi också vill besöka. Det känns tryggt att ni utforskar alla dessa underbara ställen, så ni kan berätta om dem när vi ses senare i vår. Då kan ni ju berätta vad vi skall göra, undvika och så vidare. Det är så skönt med allt ni "övervintrare" kan förmedla till oss som har planer på det, men ännu inte har förverkligat dem. Det behövs ju minst en hel vinter för att hinna med allt verkar det som. Ha det fortsatt skönt! Kram 3 M

  SvaraRadera