Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

tisdag 26 november 2013

Fonte Santa


Idag har vi bara åkt några mil, men för att resan skulle ta lite längre tid tog vi en mindre väg, M 520-4.


Vi åkte förbi en del plasttält, där man odlar olika typer av grönsaker. Vi mötte ett antal lastbilar, som skulle hämta grönt, för vidare transporter. Det gick bra, för det fanns "mötesplatser".


Vi kom också förbi Algarve stadion. Den såg vi på håll igår. Arenan kan ta  mycket folk, för där fanns massor med parkeringsplatser.
Så småningom kom vi fram till Fonte Santa, 2,5 km innan Quarteira. Det ska bli marknad i morgon, så vi fick inte stå på ställplatsen, men väl på parkeringen bredvid. Strax efter en vi parkerat kom Siv och Leif. Vi fikade tillsammans ute i solen.


Lennart och jag tog sen en promenad i omgivningen. Här finns många nybyggda hus.


En hel del är modell större, med egna parker runt.


Det fanns ändå en del äldre inslag. Här är resterna av en akvedukt/vattenanläggning.


En bit därifrån fanns en golfbana med en del hus för entusiaster runt omkring. Det är skillnad på grönt och golfbanegrönt.


En sorts pinjeträd, tror jag, som är vackert gröna och och rundade i sin form.


Fikonkaktusar finns det gott om på den gamla odlingsmarken.


Än är de inte mogna.


När vi kom förbi några eukalyptusträd doftade det gott. Träden var översållade av vita blommor och det surrade av bin och andra insekter i luften.


Vita lockande blommor.


Jag lyckades få med ett arbetande bi. Visst är blommorna fina mot den blå himlen.


Väl åter i Ellen fixade jag mat och så åt vi ute. Fler och fler husbilar kom under dagen. I morgon lär vi inte kunna sitta ute här. Då kommer det vara trångt med personbilar. Det väntas många marknadsbesökare.

4 kommentarer:

 1. Är det paradiset ni upplever?!!! Jo, det är det. Drömläge ju! Å marknader älskar jag. Så mycket bättre frukt/grönsaker än hemma. Där smakar de ju verkligen något. Ha det fortsatt underbart - som vi då:-) Kram till dig med:-)

  SvaraRadera
 2. Oooo... Liten väg, husbil och möte med andra stora fordon. Min mardröm... Men annars ser det hur fint och härligt ut som helst :-)

  SvaraRadera
 3. Det är väl det första man ser...eran knallblå himmel. Dra mig ...vad jag blir avis på erat campingliv och fina väder. Här öser regnet ner och det är livsfarligt på våra vägar...ishalka. Me det har ni inga problem med:-)) Njut bara njut...åt mej med:) Kram

  SvaraRadera
 4. Jag njuter med er, men blir lite avundsjuk och funderar. När kommer vår tur? En stor julkram från oss.

  SvaraRadera