Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 22 januari 2014

Sevilla


Det regnade rejält under gårdagens natt, men i morse lyste solen igen. Vi for vidare till Sevilla. Åkte gamla huvudvägen, men vi kom fel i en rondell och fick göra en extra tur på motorvägen. Vid 13-tiden var vi framme i Sevilla. Efter en kalkongryta till lunch, tog vi apostlahästarna in till stan.


Vi står på en inhängnad ställplats vid hamnen, mitt emot de blå kranarna. På bron längre fram går motorvägen söderut. Det är sol och växlande molnighet och runt 18 grader.


Idag siktade vi på strandpromenaden och Parque Maria Luisa. När vi gick förbi den här vita byggnaden dansades det flamenco för fullt! Tyvärr hörde vi bara.


Det var många duvor i parken. Här en vit framför små Cyklamen-blommor. Sevilla fick den här marken 1893, en donation av prinsessan Maria Luisa.


Parken anlades av Jean Forestier, som omgivning till ibero-amerikanska utställningen 1929. Ovan Museo de Artes y Costumbres Populares. Passande med en flamencosjungande trubadur utanför.


Många hus i parken, men också många lummiga träd och fina utsmyckningar. Här måste vara skönt att gå en varm dag.


Det finns många vattenfontäner, men de flesta vattenspelen var inte igång.


Vi slog oss ner i en paviljong vid Isletaa de los Patos. Det var skönt vila benen en stund och samtidigt höra vattensorl och fågelkvitter..


Höjdpunkten i parken är Plaza de España. Här en detalj av byggnaaden. Mycket fina utsmyckningar av kakelplattor med lokala motiv.


Inte bar byggnaden utan staket och lampor är vackert dekorerade med kakel/keramik.


Vi gick fram mot entrén, där vi hittade en soffa i solen.


Vi satt på fin keramik.


Vy från soffan. Har du tröttnat på bilderna? Det blir en till.


Trappräcket på närmare håll.


Efter glass-paus tog vi oss ner till promenaden utefter kajen. Här  fotade jag Torro del Oro, det gyllene tornet, som ingick i morernas försvarsmur, som hängde ihop med Real Alcázar. Det uppfördes 1220 som vakttorn. Vi ska titta mer på UNESCO´s världsarv under morgondagen.

8 kommentarer:

 1. Ha det bra!
  Hälsningar
  Gerd o Lennart

  SvaraRadera
 2. Sevilla är en fantastiskt fin stad. Precis som många andra gamla, anrika städer i Andalucia.

  Härliga bilder!
  :-)

  SvaraRadera
 3. A wonderful series of photos! What a beautiful place!

  SvaraRadera
 4. Så vackra bilder från parken! Vyn från soffan är jättefin.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. En av våra Holländsska leverantörer, som vi gjort affärer med i snart 20 år, sa vid ett besök hos oss på jobbet: "Sverige är det vackraste landet i hela världen". Så vackert att han till och med köpt hus på västkusten och bor där så mycket jobbet tillåter. Ni ser mycket vackert ni också. Kram

  SvaraRadera
 6. Där var det pampigt.
  Hälsningar
  Nisse & Birgitta

  SvaraRadera
 7. WOW!!! Sevilla är ju Spaniens 4:e största stad så där lär ni få många fina upplevelser. Bilderna ger absolut mersmak måste jag säga!

  SvaraRadera
 8. Många härliga bilder! Skulle gärna åka dit någon gång :)

  SvaraRadera