Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

fredag 28 februari 2014

San Juan de los Terreros


Efter att ha varit en vecka i Roquetas de Mar for vi idag vidare norrut bland bergen. Det var soligt och fint när vi startade.


Till att börja med for vi motorvägen österut och sen blev det avfart 376 till N 340A. Vi åkte upp i ett kargt bergslandskap, som skiljde sig från det vi åkt i tidigare.


Vid Tabernas finns Europas enda öken. Den öknen och omgivningar har används i många "Spagetti-västern". Det var flera anläggningar, som visade upp kulisser. Vi brydde oss inte om det utan svängde strax efter Tabernas in på väg A349.


Utefter den vägen fanns ett sol-kraftverk.


Det bär upp i bergen på serpentinväg - men vägen är bred och fin. Landskapet är verkligen säreget! Molnen och vinden tilltar.


Vi fikade och skulle gå ut och titta på omgivningarna, men blåsten var så intensiv att det inte gick. Vi bestämde oss för att åka ned till kusten istället för att stanna bland bergen. De bilderna får anstå, för nu är  min datamängd förbrukad

5 kommentarer:

 1. Solen är väl den enda inkomsten i detta berglandskap. Kram.

  SvaraRadera
 2. Vad kul att kunna åka upp till bergen också och titta lite. Jag gillar dom landskapen. Tycker att det är en vacker skapelse.) Inget kul däremot om det blåser för mycket. KRAM

  SvaraRadera
 3. Verkligen ett speciellt landskap ni rest genom. Konstigt att jag gillade sista bilden bäst, men det är ju därför att man sitter framför skärmen och inte känner av blåsten...

  SvaraRadera
 4. Vilket speciellt landskap! Det ser kargt ut, nästan som det kan se ut på Island!

  SvaraRadera
 5. Ja, landskapet är otrooligt karjt med vackert däruppe! Sydöster spetsen där finns Cabo de Gata nationalparken man tror nu att de sällsyntaste sälarna (arten?) som EU haft har återhämtat sig, vi ska dit ut o kolla en dag ;-) Forts trevlig resa på er!

  SvaraRadera