Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

lördag 28 november 2015

Från Havelock

I morse vaknade vi till sol och fågelsång. Från Havelock åkte vi Highway 6 söderut. Böljande gröna kullar med betande får och kor. En del kullar var planterade med pinjeträd.

Före floden Wairau började vinstockar i massor dyka upp. Vi följde väg 62 genom vindistriktet. Vid Spring Creek svänger vi norrut igen. Nu på Highway 1.

Vid Tuamarina stannar vi och fikar på en rastplats.  Skönt i solen och med intensiv fågelkvitter i öronen. Solen är brännande så vi åker vidare till Picton, men stannade inte i stan utan åkte förbi marinan och upp till en utkiksplats.  Därifrån såg vi en del av Queen Charlotte  Sound. Jättevackert.

När vi var mätta på naturscenariot åkte vi slingervägen neråt igen. Vi bokade in oss på Picton Campervan Park.

Så blev det en promenad till stan och en god fisklunch. Vi tittade på marinan och var inne på ett valcenter och fick lära oss en del nytt.

Sen eftermiddag och kväll har vi suttit i skuggan. Trots solskyddsfaktor 20 finns en röd ton i ansikte liksom på armar och ben.

3 kommentarer:

 1. Så fantastiskt fin resa ni gör. Ska bli kul att följa med på resten av resan:) Kram till er

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt att få följa med på en sådan här häftig husbilresa!
  Ha det fortsatt fint
  Kram

  SvaraRadera
 3. Det är speciellt roligt att följa er tur på Nya Zealand, då min husläkare och hans fru (som också är läkare) jobbade som just läkare i "outback" på Nya Zealand i 6 månader, fast på norra ön. Dit får man nämligen inga läkare, så utländska doktorer är väldigt välkomna. De tog med sig sina tre söner och stack dit. Fantastiska villkor och ett oförglömligt äventyr för föräldrarna och sönerna som lärde sig engelska och Maori flytande.

  SvaraRadera