Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

torsdag 5 november 2015

Promenader


I går tog vi en promenad utmed Lindövägen, men vi svängde in vid Kråkvilan. Kameran låg hemma, så mobiltelefonen kom fram. Här var det väldigt länge sen vi gick. Det var stiltje vid Gocart-bana.


Här såg det också ut att vara lugnt, men åtminstone en person höll på att träna på Vargarnas hemma-arena. Ljudet hördes,även om vi inte gick in och tittade.


Något längre fram, men på andra sidan vägen, finns ett koloniområde. Det såg också lugnt ut, men det fanns ett par bilar på parkeringen, så några var där och jobbade.


På återvägen tog jag ett kort inåt f.d. Televerket Arbetscentral, som då hette Kråkvilan. Nu är det en massa olika företag här. I den gula byggnaden hade TIF, Televerkets idrottsförening, lokaler för fotosektionen. Det var en del svartvita kort, som jag framkallade där under slutet av 70-talet och början av 80-talet.

När vi kom hem igen, var vi ordentligt varma. Konstigt att man blir så varm, när inte solen är framme!


Det blev ingen målning den här veckan heller. Min arm får vila sig. Det här huset vid Fleminggatan är däremot nymålat.


Vi skulle gå till Folksam på Slottsgatan för att få ett nytt Resebevis, men där fanns inget Folksam längre. Vi fortsatte upp mot Sandgatan/Smedjegatan, där det här fina sekelskifteshuset finns.


Därifrån var det förstås omöjligt att inte gå ner till Motala Ström och Industrilandskapet.


Idag var det mycket påsläpp av vatten.


Vid St. Persgatan håller man på att bygga nya studentlägenheter. Skulle tro att det bara är taket som skall på det gröna huset och sen är stommen på plats.


Från Kvarngatan jobbade man med en stor kran.

Väl hemma igen, så fick vi fram vårt resebevis på nätet, så allt ordnade sig!

5 kommentarer:

Lennart och hans tankar sa...

Då är de bar å åk!

Kram

Ingrid sa...

Så fina bilder från er promenad! Sekelskifteshuset är väldigt vackert och fotot från Motala ström och industrierna också. Man får se till att gå ut och gå nu när det ännu är milt och skönt höstväder. Snart kommer kylan och ruskvädret!
Kram, Ingrid

BP sa...

Gillar stadsbilderna skarpt - speciellt den med kranen-) Men med tanke på att solen sken med sin frånvaro spelade det liksom ingen roll att du fotade med mobilen om man säger så.

Reebevis = nu resa till södre breddgrader på G gissar jag. Underbart. Snart dags för långsemester för oss också - förhoppningsvis...

Ama de casa sa...

Det är tur att man har mobilen när kameran inte är med, för alltid finns det en himla massa att fotografera :-) Tack för rundturen!

Anonym sa...

En aning sen med kommentaren, men jag halkade just in här.
Jag bodde på Södra St Persgatan, när jag gick på Handelsgymnasiet
i Nkpg (Skepparegatan 8 - eller 18) 1947. Fanns minsann inga studentbostäder
på den tiden. Man fick försöka få tag i ett rum i en lägenhet: vanligtvis
utan badrum. Hade två trevliga år i Nkpg, då jag också spelade handboll
för IFK.

Ruth i virginia