Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

fredag 3 juni 2016

Valdemarsvik


Vi sov gott på ställplatsen och idag gick vi till turistinformationen och betalade 125 kr för gårdagen + 125 kr för en natt till.Turistinformationen var stängd när vi kom i går kväll.
För pengarna får vi vatten, tömma grå- och svartvatten, tillgång till dusch och toa i servicehus, samt att kunna kasta hushållssopor. Dessutom får vi en fin utsikt över hamnen.

Vi fortsatte morgonpromenaden över ån och kom in i Småland. I ån är vackra träbåtar utplacerade.


Himlen är blå och speglar sig fint i vattnet. Det var varmt redan på förmiddagen och mitt på dagen hade vi 29°. Tur att det fläktar från vattnet.


När vi kom tillbaka gick vi över ån längre ner och kunde få en närmare bild på de vackra träbåtarna och den gamla snurran.


På andra sidan bron fanns större träbåtar.


Vi gick upp till torget och handlade kaffebröd av Karin o Viktor Kinnunen från Skedshult. Allt var hembakat! Vi köpte både mandelkubb och bullar, samt kakor och en fruktlimpa. Så gick vi till Ellen och bryggde kaffe. Där provsmakade vi och det smakade mera!
Karin och Viktor står på marknadsplatsen varje fredag mellan 7 - 14!


Efter en stund tog vi en ny promenad och köpte mera bröd. Då blev det surdegslimpor och mera kaffebröd. Vilken tur att frusen var nästan tömd! Vi ska umgås en del med barn och barnbarn framöver och då är det gott med hembakat!


När vi höll på att fixa lunch kom husbilsvännerna Birgitta och Inge. Senare gick vi över till dem och pratade resor. Så kul att träffas! Hunden Nisse var med, men jag missade att fota honom.


Vid 19:40 ungefär fotade jag den här regnbågen. Då satt vi fortfarande ute i solen. Det mullrade avlägset.


Mullret tilltog och prick 20:00 kom regnet. Då att blixt och dunder pågått några minuter. Det dröjde inte så länge förrän ovädret dragit vidare, men då hade temperaturen sjunkit rejält. Nu kl 21:15 har vi 22° och himlen har ljusnat.

10 kommentarer:

 1. Helt underbara bilder från Valdemarksvik med omnejd! Å 125 spänn är ju ingenting!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En bra ställplats påen trevlig liten ort!

   Radera
 2. Låter helt underbart/Ellinor

  SvaraRadera
 3. Fina bilder får oss att längta till ostkusten. Hoppas vi hinner med en tur snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag ni gör, för här är det fint i vikarna!

   Radera
 4. Där har vi också varit en gång och gillade det. Väldigt fina bilder!

  SvaraRadera