Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 12 mars 2017

Den stora karnevalparaden


En av de varmaste dagarna var det så dags för det stora karnevalparaden. Vi gick tillsammans med Yvonne och Mikael vid 16.30 från oss. Karnevalen skulle starta 17.00 och vi stannade någon kilometer från starten, så vi visste det skulle bli en del väntan. Mikael var över till affären mittemot oss och bunkrade upp med några flaskor vatten.


En del visade upp sig på väg ner till startplatsen.


En del gäng hade liknande dräkter. Det var många små barn med, men vi såg inte någon som hade hörselkåpor och ljudnivån var inte nådig för dem som gick bakom lastbilarna.


Den här mannen såg vi flera gånger under sen eftermiddag och kväll. Han, liksom många andra, hade med sin vätskedepå.


En del var bitvis varmt klädda!


Andra var trötta och hade tappat hållningen redan innan starten. Hur ska de orka dansa?


Då behövs det förståndiga leopardmammor som ser till att telningarna dricker.


Så kom två omgångar med polisbilar och startekipagen närmade sig. Under tiden hade trottoarerna blivit välfyllda av åskådare.


Först kom det några gamla fina bilar. Bakom bilen går en person, som kan balansera en hög och häftig hatt!


Efter bilarna kom ett tvåhjulig fordon med andra på släp.


Sen följde de olika dagarnas ettor, tvåor och treor.  Bara det blev en hel del vagnar.


Den här välklädda samurajen gick bredvid en vagn. Undrar om han klarade sig från värmeslag?


Får väl lov visa favoriter i repris!


Först efter de ekipagen och en del fotfolk och orkestrar


kom lastbilarna. En del var fint utsmyckade och andra hade mer fokus på reklam. Alla lastbilar var fyllda med människor i olika kostymer och teman.


Otroligt mycket folk!


En del dräkter behövde justeras.


Andra var törstiga. Det var många kundvagnar som var kamouflerade till olika teman och innehöll samtidigt kylväskor och vätskor!


En lastbil med grekiskt tema.


Den här mannen hade sin egen anti-rökreklam!


Den här babyn fick dansa med på höften!


Obelix var stark medan Asterix gick framför.


Frankrike och Tyskland sida vid sida. Kanske ett budskap jag inte riktigt förstod. Nationalism eller hålla ihop EU?


Det fanns andra tydligare budskap!


Här var ytterligare ett!!!!


Här var det några som ville ha stora attribut!


Mycket anspelade på sex av alla de slag.


Den här killen blev väldigt omsvärmad!!


Mörkret föll och bilar och folk fortsatte komma! Vi stannade kvar och tittade tills lastbil nr 56 passerade. Då ville inte min kropp vara med längre, så vi gick ner till Yumbo Center.


Där var musiken igång från scenen och mycket folk samlades. Där fick vi se en riktig skotte med sin säckpipa till skillnad från en massa fejk under paraden.


Hans dräkt var pampig och många ville bli fotograferade med honom. Tyvärr gjorde diskoljuset att dräktens vackra färger inte gick fram.
Vi gick runt och tittade. Tog en matpaus vid ett stånd och åt god fylld bakad potatis. Vi hann också med en vätskekontroll på Bar Eiffel innan vi gick hemåt. Därifrån hade vi bra koll på folk som kom trappan nedför.


Blev suddiga bilder av personer i rörelse mot Yumbo Center, när vi kom upp till Plaza del Teide och då var klockan ca 23:30.


Avenida de Alfereces mot Plaza del Hierro. Folket hade då kommit uppför backen och var rätt slitna. De hade säkert varit med de senaste bilarna. Sista bilen såg vi svänga nerför backen på håll. Måste säkert varit hundra bilar eller mer. Vi hörde någon som uppskattade att det var över 100 000 personer i rörelser på den varmaste mars-dagen på 39 år!
När vi kom hem pustade vi någon timme på altanen. Skön värme och hög karnevalsmusik gjorde att det inte var någon ide att gå in.

2 kommentarer:

  1. Vilken fantastisk folkfest!!! Många ekipage/personer påminner om Prideparaden som ju går i bland annat Stockholm i början på augusti. Men jag måste säga att kostymerna i din parad är betydligt mera påkostade och mycket, mycket finare.
    Tack för en suverän bildkavalkad:-)

    SvaraRadera
  2. Sååå härligt med en sån karneval!! Hade jättegärna varit där.:) Helt otroligt med alla dessa stora vagnar också....och att Lennart njöd där ser man :) hahaha. Kram

    SvaraRadera